Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 16.09.2013.
12:12
B92 A

"A kako će ministar popuniti rupu u budžetu ako smanji poreze"

Mlađan Dinkić, lider Ujedinjenih regiona Srbije (URS) smatra da je dovođenjem Saše Radulovića za novog ministra privrede prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić pogrešio i "više nego što misli".

Dovođenje Saše Radulovića za novog ministra privrede - Vučićeva greška: Dinkić
 

Mlađan Dinkić, koji je trenutno zamenik predsednika Komiteta za saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), rekao je za B92 da će kritikovati svakoga ko kaže da će smanjiti poreze i doprinose za jednu trećinu, bez navođenja načina na koji će popuniti rupu koja će time nastati u budžetu, pa i ministra Radulovića.

Bivši ministar privrede i finansija naglasio je da se stanje u ekonomiji ne može popraviti preko noći i podsetio da je njemu i njegovom timu bilo potrebno pet godina da se vide efekti dolaska Fijata u Srbiju.

Lider URS-a se složio sa ocenom Aleksandra Vučića da je stanje u srpskoj ekonomiji i dalje teško, ali tvrdi da najveći problemi postoje u onim resorima koje u prethodnom periodu nije vodila njegova stranka.

"Neće poreska reforma povećati zaposlenost, ali hoće izmena Zakona o radu", rekao je Dinkić, podsećajući da je za tu oblast u sadašnjoj vladi zadužen lider PUPS-a Jovan Krkobabić, a da je pre toga Ministarstvo rada vodio lider SDPS-a Rasim Ljajić.

Ipak, kako je istakao, spreman je da njegovom nasledniku u resoru finansija, Lazaru Krstiću, pruži 90 dana da se pokaže, "jer je još mlad", dok ministar Radulović ne može da dobije takvo poverenje, jer je "mesecima pisao na svom blogu, pa hajde da ga sada vidimo u praksi".

Dinkić je istakao da pozdravlja ideju da se smanji budžetski deficit, ali pita se kako, kao i kakva će biti reakcija PUPS-a i SPS-a na predložene reforme, jer su te partije, kako tvrdi, kočile promene i u prethodnoj vladi.

Govoreći o saradnji sa UAE, Dinkić je najavio i da bi kredit UAE za navodnjavanje vredan 400 miliona dolara trebalo da bude potpisan narednih dana. Kazao je i da je o tom kreditu jutros razgovarao sa ljudima iz Emirata i podsetio da će prva faza iznositi 100 miliona dolara i da će biti realizovana u Vojvodini.

POVEZANE VESTI

Utorak 17.09.2013. 18:05
Svaki sistem, pa i drustveno politicki, ako nije u stanju da se sam organizuje i opstaje, ne treba da postoji.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online