Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 19.06.2013.
17:04
Vestionline A

Stigli Rusi, biće para k’o blata! Otvorena Sberbanka!

Na Novom Beogradu je u sredu svečano otvorena prva rebrendirana filijala najveće ruske banke Sberbanke u Srbiji! Sad smo rešili sve probleme - stigli Rusi, biće para k’o blata... u ove tropske junske dane u Srbiji, kad blata i nema... Jer, kako ruske banke rade po istom prinicipu kao i zapadnjačke, teško da će običan čovek da se “nabere med“ od prisustva još jedne grupe srebroljubaca na tužnom našem tržištu...

Znači, nismo rekli da će biti para kao balona, nego kao blata u ove vrele junske dane: Otvaranje filijale Sberbanke na Novom Beogradu
 

U svakom slučaju, otvaranje novobeogradske filijale Sberbanke su presecanjem svečane vrpce ozvaničili Mark Arnold, predsednik Upravnog odbora Sberbanke Evropa i gospođa Gordana Matić i gospodin Danilo Đurović, članovi Izvršnog odbora Sberbanke Srbija.


Predsednik Sberbanke u Srbiji, gospodin Valerij Ovsjanikov je rekao da Sberbanka kao najveća ruska banka donosi novu filozofiju poslovanja u bankarskom sektoru Srbije i da je cilj Sberbanke da postane lider na bankarskom tržištu Srbije.


- Posle akvizicije Volksbanke u februaru prošle godine, pokrenuli smo značajan proces transformacije. Počinjemo sa ovom ekspoziturom koja je u potpunosti usklađena sa Sberbank standardima, a u periodu koji je pred nama, planiramo da završimo proces rebrendiranja u svim ekspoziturama u Srbiji. U 2012. godini smo podržali izvoz srpske robe (sektor poljoprivrede) u Rusiju i nastavićemo da pružamo sistemsku podršku izvoznicima i uvoznicima u Srbiji koji posluju sa Rusijom - istakao je gospodin Ovsjanikov.

Država najveći vlasnik

Sberbank Rusije je najveća banka u Rusiji, koja poseduje gotovo trećinu celokupne aktive ruskog bankarskog sektora. Osnivač i najveći akcionar je Centralna banka Rusije u čijem je vlasništvu 50% kapitala banke plus jedna akcija s pravom glasa Ostale akcije su u posedu više od 245.000 pojedinačnih i institucionalnih investitora u Rusiji i inostranstvu. Banka ima najveću distributivnu mrežu u Rusiji sa više od 18.000 ekpozitura, kao i podružnice u 20 zemalja, uključujući CIS i srednju i istočnu Europu.

POVEZANE VESTI

Sreda 19.06.2013. 18:07
nisu oni tu da bi nam davali,nego da bi nam uzimali pare.
Sreda 19.06.2013. 22:30
Kao neko ko saradjuje sa Rusijom znam koje su prednosti dolaska njihove banke na nashe trzhishte. I molim naklonike Evropskoj Uniji, da pre nego shto napadnu dolazak Sberbanke i kupovinu NIS-a od strane Rusa,... . Prvo se raspitaju koliko mi kao drzhava koshtamo Rusiju svake godine, kroz bescarinski izvoz preko 90% nashih proizvoda. Dakle nije Slovenachko Gorenje tu zato shto smo im dragi, vec zato shto skoro sav proizvodni potencijal zasniva na izvozi na Rusko trzhishte. Lichno sam u vishe navrata vrshio transport istima. Naravno nije tu samo Gorenje, mnoshtvao Evropskih firmi radi kod nas da bi izvozilo za Rusiju sa 1% carine. Ali o tome se naravno cuti, bitna je Farma i V.B.
Sreda 19.06.2013. 20:46
Добро пожаловать.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online