Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 19.06.2013.
16:07
Beta A

Dinkić: Nema prodaje Telekoma Srbije

Ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić izjavio je u sredu da nije bilo dogovora u Vladi oko prodaje Telekoma Srbije.

Mlađan Dinkić - i ekonomista, i ministar, i radnik, i majstor za privatizaciju, i 1.000 evra za akcije, i... sve

"Nije postignut konsenzus i ne kreće se dalje u privatizaciju Telekoma", rekao je on na konferenciji za novinare o merama Vlade Srbije za stabilizaciju drzavnog budžerta i reforme javnog sektora.


Dinkić je rekao da su donete odluke o privatizaciji podzemnih rudnika Resavica i davanju Aerodroma Nikola Tesla u Beogradu u dugoročni zakup. Srpski ministar finansija je najavio da će javni poziv za Resavicu biti objavljen u septembru, a za beogradski aerodrom pročetkom naredne godine.


Prema rečima Dinkića, za aviokompaniju Jat ervejz će biti primenjen drugačiji model, prema kojem bi država ostala većinski vlasnik, a kompanija Etihad iz Ujedinjenih Arpskih Emirata preuzela upravljanje.


"Dobili smo ponudu Etihada i krenuli smo u pregovore", rekao je srpski minisar finansija i privrede.


Dinkić je istakao da je država namerava da se povuče i iz Dunav osiguranja i Čačanske banke, ako dobije ponudu za te dve finasijske institucije.


Prema njegovim rečima, povlačenje države iz Resavice, Jata, Galenike, Arodroma Nikola Tesla, Čačanske banke i Dunav osigiranja je deo strukturnih reformi javnog sektora, kojima je predviđeno da se država povuče iz jednog broja javnih preduzeća.


Za farmaceutsku kompaniju Galeniku će, kako je dodao, biti primenjen unapred pripremljen plan restukturiranja koji predviđa i smanjenje troškova i broja radnika.


Taj način restrukturiranja će biti primenjen na 16 preduzeća u restrukturiranju, rekao je Dinkić, dodajući da su to preduzeća koja mogu da obezbede tekuću likvidnost, ali ne mogu da izmiruju ranije obaveze.


On je najavio da će od ukupno 179 preduzeća u restrukturiranju, čije održavanje godišnje košta 750 miliona evra, do kraja trećeg kvartala ove godine u stečaj otići 27 preduzeća, dok će 66 do kraja godine biti ponuđeno na prodaju.


Za radnike preduzeća koja odu u stečaj odmah ili u slučaju da država ne uspe da ih proda predviđen je socijani program od 300 evra po godini radnog staža, rekao je Dinkić.

POVEZANE VESTI

Sreda 19.06.2013. 18:02
Hoće li taj Miljko, tzv Tužilac već jednom pokrenuti pitanje privatizacije banaka i štedionice, šta se čeka?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online