Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 11.06.2013.
16:37
Beta A

"Prodaju Telekom, kupuju socijalni mir"

Poslanik Liberalnodemokratske partije (LDP) Bojan Đurić ocenio je danas da je vladajućoj koaliciji jedina nada za spasavanje budžeta prodaja Telekoma po, kako je kazao, optimističkoj ceni od dve milijarde evra.

Bojan Đurić: Mere štednje zapravo nisu mere štednje
 

"Onda će najmanje pola tih para, kao neke vlasti pre, poput Miloševićeve, da bace u bunar za kupovanje socijalnog mira, a drugu polovinu za vraćanje skupih kredita koji su u međuvremenu takođe potrošeni na kratkoročno kupovanje socijalnog mira i za izbore", rekao je Đurić.

Prema njegovim rečima, prostor za razvoj ekonomije u Srbiji treba da se traži na prihodnoj strani budžeta.

"I ova, kao i prethodna vlada, pokušava da nađe prostor za razvoj ekonomije i privrede na rashodnoj strani budžeta, a on se mora tražiti na prihodnoj strani. Rashodna strana budžeta mora biti manja. Porezi, akcize i doprinosi moraju biti manji i to je jedini način da se konačno spasi a onda i da se razvija privatni sektor koji je jedini dugoročni spas ovoj zemlji", istakao je Đurić.

On je ocenio da najavljene mere štednje "nisu zapravo nikakve mere" i da se nigde ne vidi kako će biti pronađena sredstva da se "zakrpi budžetski deficit koji će biti dve milijarde evra do kraja 2013. godine".

"Najavljeno povećanje plata i penzija je gotovo na nivou dozvoljene količine alkohola u krvi koju vozači mogu da imaju u našoj zemlji", rekao je poslanik LDP.

On je dodao i da je jasno da najavljene mere restrukuiranja javnih, ali i društvenih preduzeća koja su već oko 15 godina u tom procesu, neće biti obavljene do kraja godine.

"Pod ovakvim okolnostima i merama imaćete do kraja ove godine nekoliko desetina hiljada ljudi u privatnom sektoru bez posla, apsolutno zaštićen javni sektor kao i do sad i to će proizvesti i znatno veći deficit od dve milijarde evra", naveo je Đurić.

Kako je kazao, taj deficit će biti knjigovodstveno pokriven prodajom Telekoma ili nekim zaduženjem, a suštnski Srbija ima godišnje zaduženje od četiri ili pet milijardi evra koje neće moći da servisira ni ove ni sledeće godine.

"EU ne želi i neće ni u budućnosti želeti zemlje koje nisu u stanju same sebe da izdržavaju, pogotovo posle iskustva sa Grčkom, Španijom i Kiprom", upozorio je Đurić.

Poslanik Partije ujedinjenih penzionera Srbije Momo Čolaković rekao je novinarima u Skupštini da zamrzavanja penzija neće biti, a da je "stvar dogovora način na koji će se one usklađivati i rasti".

"Zavisimo od toga sa kojim će računicama izaći Ministarstvo finansija. Mislim da je realno da se penzije kreću kao u proteklih godinu dana, sa rastom od oko dva odsto", kazao je Čolaković.

POVEZANE VESTI

Utorak 11.06.2013. 17:42
ono sto ds nije smeo , ovi hoce ..ccc koja budala prodaja , tj sece granu na kojoj sedi !?! posle "prodaje telekoma" desi ce nam se POSKUPLJENJE USLUKA ZA NAJMAJNE 100% da li ce onda mi srbi i dlaje da budemo raszjedinjeni po svakom pitanju i ne pobuniti se ?!?!
Petak 23.08.2013. 19:58
Pored ovih sadašnjih na vlasti i LDP ispada patriotska stranka ! Šta smo dočekali...?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online