Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 03.06.2013.
10:08
B92, Trojka.rs A

Tržni centar na mestu logora

Grupa građana usprotivila se izgradnji tržnog centra u Topovskim šupama u Beogradu odakle je u Drugom svetskom ratu nekoliko hiljada Jevreja i Roma odvedeno na streljanje. S druge strane, kompanija "Delta Holding" je već dobila sve neophodne dozvole, da na tom mestu, izgradi trgovinski centar. Tvrde da se radi o manipulaciji žrtvama i kažu da će stratište biti adekvatno obeleženo.

Topovske šupe, mesto odakle je u Drugom svetskom ratu nekoliko hiljada Jevreja i Roma odvedeno na streljanje
 

Prisećanjem surovih uslova u kojima je 1941. godine u Topovskim šupama bilo zarobljeno nekoliko hiljada Jevreja i Roma iz Beograda i Banata, okupljeni građani ističu da je nedopustivo da se na mestu stradanja izgradi trgovinski centar.

Zastrašujućih prizora još uvek se seća i Lucija Rajner, koja je na ovom mestu kao petogodišnja devojčica poslednji put videla svog oca.

- Ružna sećanja, Grozno! Ja godinama ovim krajem nisam htela da prođem, a današnji dan mislim da mi je uništen time što sam ušla u zidove ovog logora, rekla je Lucija za B92.

Kompanija "Delta Holding", obećava da će svako buduće rešenje memorijalnog dela ove lokacije biti urađeno u dogovoru sa predstavnicima jevrejske zajednice.

Ovako će izgledati tržni centar na beogradskoj Autokomandi
 

"Uz puno poštovanje sećanja na nacističke žrtve Delta Holding najoštrije protestuje zbog manipulacije žrtvama nacizma na lokalitetu Topovske šupe, kojom se nastavlja nezapamćena hajka protiv naše kompanije i posebno protiv predsednika Miroslava Miškovića. Istina je da je upravo Delta, poštujući istorijski i ljudski značaj

* Niče tržni centar u Knez Mihailovoj

* Beogradu dobija još jedan tržni centar i Plazu

* Šta će doneti novi tržni centri?

ove lokacije, pokrenula akciju da se Topovske šupe obeleže na dostojan način i to će svakako biti učinjeno pri budućoj gradnji šoping-mola", navodi se u saopštenju.

Gradnja "Delta Planeta" predviđena je za narednu godinu, a šoping centar veličine 200.000 kvadrata trebalo da počne sa radom na jesen 2015.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 03.06.2013. 11:52
Na stranu bespoštedna korporativna filozofija koja grabi gde god stigne kako bi uvećala svoj kapital, ali, ako su Topovske šupe mesto odakle su odvedene (ne steljane) žrtve 2.Sv.rata čemu tolika ujdurma?! Valjda je logično da zapravo bude obeleženo mesto stradanja, a ne mesto okupljanja zarobljenika?! Na kraju krajeva,lepo je ispevao Zmaj Jova:"...Svaka j' stopa grob do groba..."
Ponedeljak 03.06.2013. 13:00
Imam utisak da je opsti stampedo na zelene povrsine, istorijske i kulturne objekte dobro smisljen i koordiniran, ovo samo moze okupator da radi, spoljni ili unutrasnji i velik neprijatelj ove zemlje i naroda
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online