Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 31.05.2013.
13:57
Beta A

Rusi grade fabriku kartona u Jagodini

Kamen temeljac za izgradnju fabrike za proizvodnju kartonske ambalaže ruske kompanije "North Karton", biće u subotu 1. juna položen u Industrijskoj zoni u Jagodini, najavila je lokalna vlast.

Doveo i Ruse u Jagodinu: Dragan Marković Palma

Obeležavanju početka izgradnje fabrike prisustvovaće premijer Srbije Ivice Dačića i predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma.


Direktor "North Kartona" Vladimir Slovohotov će, kako je najavljeno, položiti vence na spomen kosturnicu Crvenoarmejcima na Ruskom groblju u Jagodini, poginulim u Drugom svetskom ratu.


Predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković je izjavio da će u fabrici ruske kompanije raditi više od 200 ljudi. On je podsetio da je u Jagodini već otvorena italijanska fabrika "Andrea konfecione", koja će zaposliti do 500 radnika i najavio nove investicije.


"Još jedan kamen temeljac postavljamo 22. juna za italijansku fabriku koja će proizvoditi sedišta za automobile. Početkom avgusta počeće izgradnja i italijanske fabrika za proizvodnju selotejp traka i ambalaže za brzu hranu", kazao je Marković danas u Skupštini grada na prijemu za socijalno ugrožene građane koji se organizuje svakog poslednjeg petka u mesecu.


Na današnjem prijemu pomoć je tražilo oko 1.200 ljudi.


"Više od 80 odsto ljudi koji dolaze po pomoć su stara lica, samohrane majke i porodice sa troje i više dece", rekao je Marković.


Socijalno ugrožena lica na prijemu dobijaju jednokratnu pomoć u iznosu od 2.000 do 5.000 dinara.


Marković je pozvao političare u Srbiji da se ne bave demagogijom pričajući građanima kako je kriza.


"Mi smo na funkcijama ne zato da bi pričali ljudima kako je teško i da pritežu kaiš, nego da pomažemo građanima. U Srbiji su danas najveći problemi socijalna pravda, nova radna mesta i borba protiv bele kuge. Ovaj grad ima čime da se pohvali kada je u pritanju rešavanje ta tri problema", rekao je Marković.


On je najavio da će u organizaciji Skupštine Jagodina 100 privrednika iz Srbije otputovati 19. juna u Rim gde će imati nekoliko sastanaka sa potencijalnim investitorima.

POVEZANE VESTI

Petak 31.05.2013. 15:23
Pitanje je samo dali ce to biti puni ili prazni kartoni,a naglasavam da cemo,ukoliko budu prazni ,tesko cemo ih napuniti.
Petak 16.08.2013. 14:29
Covek radi nesto a ne kao ostala bagra,svaka mu cast!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online