Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 12.05.2013.
11:08 >> 12:54h
Beta, RTS A

Dačić: Vreme je da stignemo moderne zemlje

Vlada Srbije je odlučna da unapredi informaciono-tehnološko obrazovanje kako bi uhvatila korak sa modernim svetom i kako bi omogućila otvaranje novih radnih mesta, rekao za RTS u San Francisku Ivica Dačić. Dodao je da je Vlada Srbije zainteresovana da pruži podsticaj investiranju i otvaranju novih proizvodnih pogona kompanije "Intel" u Srbiji.

Projekat kompanije "Intel" se odnosi na IT obrazovanje

"Veoma smo zainteresovani da damo podsticaje za investicije Intela u Srbiji, odnosno za otvaranje proizvodnih pogona i to su teme o kojima ćemo razgovarati u narednom periodu", rekao je Dačić prilikom posete toj kompaniji.

Dačić je ukazao na projekat kompanije "Intel" koji se odnosi na podizanje obrazovnog nivoa mladih, i napomenuo da je cilj vlade Srbije da do kraja mandata obezbedi da svaki osnovac ima svoj kompjuter.

"Ulaganje i prisustvo Intela na teritoriji Srbije i regionu bi mnogo doprinelo razvoju naših kompanija koje se bave informacionim tehnologijama, otvaranju velikog broja novih radnih mesta, naučno istraživačkih kapaciteta, ako tome dodamo i Nano centar koji gradimo sa EU, sigurno da Srbija u narednom periodu može postati lider u infomacionim tehnologijama u regionu", ocenio je Dačić.

Kompanija "Intel" ima svoje predstavništvo i razvojni centar u Srbiji koje ima do 30 zaposlenih, dodao je Dačić.

"Naša je ideja da uradimo nekoliko zajedničkih projekata u narednom periodu zato sam i pozvao novog generalnog direktora Intela da u septembru sa saradnicima dođe u Srbiju", naveo je Dačić. Prema njegovim rečima, mnoga softverska rešenja za mobilne telefone se kreiraju upravo u Srbiji.

"Intel nudi da na osnovu njihovih rešenja naše lokalne kompanije čak i proizvode mobilne telefone koji bi bili prodavani u našem regionu", dodao je Dačić.

Premijer Srbije se tokom boravka u SAD sastao i sa predstavnicima kompanije Majkrosoft, sa kojima je potpisao ugovor.

Dačić posetu SAD završava 17. maja.

Nedelja 12.05.2013. 13:49
Mali Ivica je kod Slobe izucio skolu o brzim prugama, pa sada naravno da trazi jos vece brzine i masta o Intelu i mobilnim telefonima, bas kao i mali Perica, i prica nam bajke dok kod nas unisteni proizvodjaci (ne racunajuci naravno sklapanje gotovih delova u Fiatu) ne mogu ni sraf da proizvedu.
Nedelja 12.05.2013. 12:02
Sta se ovo desava ljudi!? Kakvo je ovo ispiranje mozga na tri hiljade obrtaja?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online