Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 19.04.2013.
17:47
Beta A

DS: Vlada zadužila svako domaćinstvo za 160€

Demokratska stranka (DS) upozorila je da se Vlada Srbije za poslednjih osam meseci zaduživala prosečno pola milijarde evra mesečno i upitala predsednika Srbije Tomislava Nikolića gde su 10 milijardi evra investicija godišnje koje je Srpska napredna stranka (SNS) obećavala u izbornoj kampanji. DS je upozorio da je vlada za osam meseci zadužila svako domaćinstvo za 160 evra.

Nikoliću gde su 10 milijardi evra investicija godišnje koje je Srpska napredna stranka (SNS) obećavala u izbornoj kampanji: Jerkov (DS)
 

Portparolka DS-a Aleksandra Jerkov je navela da je 30. jula kada je formirana vlada SNS, Socijalističke partije Srbije (SPS) i Ujedinjenih regiona Srbije (URS) dug bio 15,84 milijarde evra, a 31. marta 2013. iznosio je 19,39 milijardi evra.

"SNS, SPS i URS zadužili su Srbiju za 3,5 milijardi evra i to građani nisu primetili jer se govori o drugim stvarima", kazala je Aleksandra Jerkov i upitala SNS kako je mogao da ekonomiju i celokupne finansije poveri lideru URS-a Mlađanu Dinkiću čije je hapšenje najavljivao SNS nekoliko meseci pre nego što su sa njim sastavili vladu.

Potpredsednik DS-a Goran Ćirić rekao je da je za osam meseci vlade SNS, SPS i URS bilo manje od 100 miliona evra investicija i to na osnovu ugovora koje je sklopila prethodna vlada koju je vodio DS.

"Nijedna investicija od ugovora nove vlade do sada nije realizovana", kazao je Ćirić.

URS: DS iznosi neistine o zaduživanju i investicijama

Ujedinjeni regioni Srbije (URS) su saopštili da Demokratska stranka (DS) iznosi neistine o zaduživanjima Srbije i stranim investicijama.

"Sramota je da DS, za čije vlade je dug ove države skoro udvostručen, bilo kome drži lekcije o načinu na koji treba voditi ekonomiju Srbije", izjavio je portparol URS Marko Selaković reagujući na današnje saopštenje DS.

"Vreme marketinških izjava je prošlo. Sada je najveći patriotizam borba za svakog čoveka, svako selo, svaki grad i region naše države, a najveća obaveza da se stvore uslovi da se svi regioni pođednako razvijaju", rekao je Selaković i istakao da je za mandata ove vlade "Srbija je počela da vraća dugove, skupe kredite zamenjuje jeftinim, a otplaćuje se i 435,8 miliona dolara dela kredita Londonskom klubu poverilaca, za koliko će biti smanjen javni dug Srbije".

POVEZANE VESTI

Petak 19.04.2013. 21:53
Ko o cemu k....... o postenju Oni nasli nekome da pricaju o zaduzenju zemlje. Samo su to i radili zadnjih osam godina. Umesto da se povuku u misiju rupu jos uvek pokusavaju da nas i dalje prave ludima. Narocito ovaj otrov od zene. Udaj se bre vec jedanput i pusti nas na miru Siti smo tebe i debelog i svih zutih DOSTA BRE !!! SHVATITE ZUTI !!!! - VI STE NEPONOVLJIVA PROSLOST Hvala Bogu!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online