Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 14.03.2013.
05:19
Beta A

Beko: Mogao bih da budem premijer, ali...

Srbija može izaći iz ekonomske krize ili snagom jakog lidera ili čvrstom ideologijom, a trenutno nemamo ni jedno ni drugo, izjavio je predsednik Luke Beograd Milan Beko.

Milan Beko: Zašto je država najveći dužnik?
 

Beko je na Kopaonik biznis forumu rekao da bi pristao da bude premijer, ali da rešenja koja bi predložio za izlazak iz krize ne bi bila popularna.

"Iz krize se ne izlazi programom niti merama koje nude novoformirana tela kao što je Nacionalni savet za privredni oporavak", ocenio je Beko.

Pitanje da li bi preuzeo funkciju premijera Beku je bilo postavljeno iz publike, a on je u šaljivom tonu odgovorio da se u Srbiji danas "hapsi i za mnogo manje od tog pitanja".

On je kritikovao intervencije države u privredi i naveo da se sve privatizacije apriori ocenjuju kao negativne, što nije tačno. Prema njegovim rečima, država trenutno kompanijama duguje milijardu evra i najveći je dužnik u Srbiji. Beko je kao dobar primer naveo događaj iz vremena Ante Markovića kada je čvrstom odlukom, a ne na osnovu ekonomske logike, uveden kurs dinara koji je nacionalnu valutu izjednačio s nemačkom markom.

On je ocenio da bi i sada bilo korisno da se na takav način stvori povoljna klima za privatni sektor i preduzetnike.

Predsednik MK grupe Miodrag Kostić je rekao da privatni sektor bez pomoći države neće moći da napravi pozitivne pomake u industrijskoj proizvodnji. Kostić je naveo da je privatni sektor trenutno najbolji platiša svih državnih dažbina i da, praktično, plaća i doprinose zaposlenima u javnim preduzećima, koja ne izmiruju obaveze prema državi.

Prema njegovoj oceni, u administraciji ima 50 odsto više zaposlenih nego što je potrebno i zapitao kako ubediti političare da kažu tu istinu, kada su upravo zaposleni u administraciji njihovi glasači.

"Poslednji premijer Srbije koji je bio spreman da kaže istinu bio je Zoran Đinđić. On nije imao ideološki problem u odnosu prema preduzetnicima", rekao je Kostić.

Četvrtak 14.03.2013. 05:37
Могао бих ти у затвор!
Četvrtak 14.03.2013. 07:41
Kriminalna država. Šta to beše zakon?
Četvrtak 14.03.2013. 07:29
O cemu ti pricas.Da li pod "uspesne" privatizacije mislis na one u koima su firme imale 2000 radnika a posle kupovine istih tebe i takvih kao ti nemaju ni 500 radnika.To jesu uspesne privatizacije za tajkune a za narod su propast.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online