Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 05.02.2013.
12:59
Beta A

Ništa od rafinerije, Smederevo ostaje bez miliona

Grad Smederevo objavio je danas da je stavio van snage ugovor s kompanijom Komiko oil o zakupu zemljišta za izgradnju rafinerije.

Ništa od rafinerije: Komiko oil nije uplatio novac za zakup zemljišta
 

To su na zajedničkoj konferenciji za novinare saopštili gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović, predsednik Skupštine Grada Branče Stojanović i javni pravobranilac Milena Nisev.

Oni su istakli da je ugovor raskinut jer Komiko oil ni posle nekoliko odlaganja roka nije uplatio 562 miliona dinara za zakup 113 hektara u Industrijskoj zoni Smederevo, gde je trebalo da izgradi rafineriju. Predstavniuci gradske uprave Smedereva su podsetili da je poslednji rok za uplatu istekao juče. Grdonačelnica Smedereva Jasna Avramović je najavila da će naradih dana biti raspisan novi konkurs za to zemljište u industrijskoj zoni i istakla da očekuje novog investitira, dodajući će namena zemljišta biti promenjena. O promeni namene zemljšta, prema njenim rečima, biće obaveštena i Vlada Srbije.

Zamenik generalnog dirketora Komiko oila Radomir Radivojević je pre konferencije za novinare gradske uprave agenciji Beta rekao da će ta kompanija tražiti još jedno pomeranje roka za uplatu novca za zemljište za rafineriju.

Gradonačelnica Smedereva i predsednik Skupštine Grada Smedereva Branče Stojanović su rekli da nemaju više prava da pomeraju rok za uplatu novca, ističući da više nemaju osnova za razgovore sa Komikom.

Gradska uprava Smedereva je 25. aprila 2012. godine potpisala ugovor s Komiko oilom o davanju u zakup na 99 godina 113 hektara zemljišta za izgradnju rafinerije. To je predložila Skupština Smedereva, koja je o zahtevu te kompanije odlučivala nekoliko puta za tri i po godine.

Uovovorom Smedereva i Komiko oila bilo je predviđeno da ta kompanija novac uplati do juna prošle godine, ali je na zahtev te kompanija rok nekoliko puta produžavan. Nakon poslednejg odlaganja, Komiko oil trebalo je da do 4. februara uplati 652 miliona dinara za zakup prvobitno ugovorenih 113 hektara zemljišta za izgradnju rafinerije.

Utorak 05.02.2013. 15:18
I bolje sto nema rafinerije, prosla bi kao Kolubara, jedini koji je ostao bez miliona su krvopije. Smederevo i Srbija ne bi videli korist od nje, samo trovanje
Utorak 05.02.2013. 18:05
Та прича о рафинерији је таква глупост,да не заслужује коментар,дословце. А сада треба приупитати бившег градоначелника за потписивање прелиминарних уговора????
Utorak 05.02.2013. 20:26
jaka firma nemaju 5 a ovamo ce kobajagi da investiraju 250 miliona, eura !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online