Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 31.01.2013.
16:54
Beta A

Ugljanin: Turske investicije će pomoći Sandžaku

Ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin izjavio je da bi sporazum njegove Stranke demokratske akcije (SDA) sa SNS i SPS, trebalo da omogući brži ekonomski razvoj Sandžaka, izgradnju puteva i više investicija iz Turske i arapskih zemalja.

Ministar bez porfelja Sulejman Ugljanin
 

"Turcima treba jeftinija radna snaga. Arapima treba hrana, jer imaju mnogo peska a malo hrane, a mi plodnu zemlju ali malo para, a treba nam novca. Bog nam je dao plodnu zemlju, u proleće poseješ dugme, u jesen ubereš kaput. Od Srbije pokušavamo da napravimo veliki agroindustrijski kompleks, poželjnu evropsku turističku destinaciju", rekao je Ugljanin beogradskim agencijama.

Ugljanin je naveo da će razvoj ekonomije omogućiti manjinama da ostvare svoja prava same, bez mešanja države.

"Zakoni postoje, manjine samo treba da uzimaju ono što im pripada, ali prazna ruka - mrtva druga. Ako zaposlimo ljude u nerazvijenim područjima, onda će dosadašnji korisnici socijalne pomoći postati budžetski obveznici, a to je naš ideal, da pune državnu kasu", rekao je Ugljanin.

Ugljanin je naveo da bi razvojem infrastrukture i izgradnjom auto puta Beograd-Bar u nerazvijenom Sandžaku mogao da se poveća obim investicija iz Turske i tako reši problem nezaposlenosti.

"Prvenstveno turske investicije, jer smo kompatibilni. Turci su sposobni da sa malo para pokrenu proizvodnju i svojoj koloni od 10 šlepera mogu da priključe i jedan iz Srbije. Srbija sa Rusijom ima potpisan sporazum o slobodnoj trgovini, pa bi Turski privrednici mogli da proizvode u Srbiji i proizvode plasiraju na rusko i belorusko
tržište pod izgovorom 'proizvedeno u Srbiji'", rekao je Ugljanin.

Time bi njihovi proizvodi "u startu bili za 18 odsto jeftiniji" od drugih i konkurentniji, pa bi se sve odvijalo na opšte zadovoljstvo, rekao je Ugljanin.

Istakao je da će se poboljšanjem putne i komunalne infrastrukture stvarati preduslovi za brži ekonomski razvoj.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 31.01.2013. 19:33
A sta je to sandžak ? džak za sanjanje? džak za spavanje?
Četvrtak 31.01.2013. 17:02
а на у наслову прочитао: " "интеревеције" ће помоћи санђаку " побрљавиле ме очи ..
Petak 01.02.2013. 08:54
Само ти чекај помоћ од Турске. Мислиш ли да су турци толике будале да бацају паре за ваш нерад.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online