Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 14.01.2013.
20:49
Beta A

Svetu treba 600 miliona novih radnih mesta

Svetska banka ocenila je da je potrebno stvoriti 600 miliona radnih mesta u svetu do 2020. godine kako da bi se održao korak s rastom stanovništva, saopštila je danas Međunarodna finansijska korporacija (IFC).

U svetu trenutno ima oko 200 miliona nezaposlenih

Kako se navodi u saopštenju, rešenje tog problema nalazi u privatnom sektoru, koji obezbeđuje devet od 10 radnih mesta. U svetu trenutno ima oko 200 miliona nezaposlenih.

Studija je pokazala da se radno sposobno stanovništvo povećava za 45 miliona svake godine, ali više od trećine ispitanih poslodavaca širom sveta nije uspelo da pronađe zaposlene sa veštinama koje su njima bile potrebne.

Stvaranje novih radnih mesta u zemljama u razvoju može da se ubrza kada uklanjanje prepreka za razvoj privatnog sektora postane prioritet kreatora politike, ocenjeno je u IFC-ovoj analizi doprinosa privatnog sektora stvaranju novih radnih mesta. Glavni izvršni direktor IFC-a Đin-Jong Kaj ocenio je da je nezaposlenost kriza globalnih razmera i da najviše pogađa najsiromašnije zemlje.

"Kao najveća međunarodna razvojna institucija koja se bavi razvojem privatnog sektora, smatramo da je otvaranje novih radnih mesta najsigurniji put za izlazak iz siromaštva", istakao je on.

IFC-ova analiza pokazala je da su nepovoljna investiciona klima, neadekvatna infrastruktura, ogranicen pristup izvorima finansiranja za mikro, mala i srednja preduzeca i nedostatak obuke i veština najveći izazovi za otvaranje radnih mesta u privatnom sektoru.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 14.01.2013. 22:53
Dajte gej 17, i URSnebes da vidite kako ce mladja kradja i njegov "ekspertski" tim to da odrade
Utorak 15.01.2013. 00:31
Svetu treba WW3 ocigledno.
Utorak 15.01.2013. 07:53
Kako neko moze da citira ovu najkriminalniju mafiju u istoriji covecanstva. Oni su izvrsni organ bankstera. Stvaraju bezvredne pare iz papira a koje zatim pozamljuju korumpiranim politicarima-drzavama uz kamate koje ljudi-robovi-muzare preko poreza pretvaraju radom u prave vrednosti koje oni zovu invensticije. Sve im se utrostruceno preko kamata vraca. Time kupuju izvore vode, nafte, rudnike, zemlju i tako u krug. U tome nema mesta za socijalne izdatke, za sprecavanje gladi, humanitarne i ekoloske projekte, jer bi to tu igru prekinulo i pokazalo kako je sve besmisleno i prevara. Sve je to proirno i odvratno, primitivniji nego najcrnji srednji vek.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online