Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 24.12.2012.
18:59 >> 20:05h
Beta, Mondo A

Dačiću u mraku: Samo nemojte da me otmete!

Premijer Srbije Ivica Dačić našao se danas u nesvakidašnjoj situaciji i na trenutak je ostao u mraku zajedno sa oko 200 učesnika privredne konferencije, rekavši da se nada da privrednici neće da ga otmu, pa da ga ucenjuju dok ne ispuni njihove uslove.

Premijar može i u mraku da razgovara (foto ilustracija)
 

"Nadam se da nećete da me otmete i držite kao taoca dok vam ne ispunim zahteve", našalio se premijer Ivica Dačić kada je tokom izlaganja u Privrednoj komori Beograda nestalo svetla.


Tokom rasprave na Okruglom stolu o "Kratkoročnim i dugoročnim merama za oporavak i unapređenje privrede" Privredne komore Beograda, neko je nehotice ugasio svetlo u sali, ali se premijer brzo snašao i našalio na taj račun, što su učesnici propratili aplauzom.

Vlada Srbije nema nameru da uništi privredne komore, ali mora da se razgovara o načinu finansiranja i funkcionisanja tih organizacija, izjavio je danas srpski premijer Ivica Dačić.

On je na svečanoj sednici Skupštine Privredne komore Beograda u Poslovnom centru VIG plaza kazao da komorski sistem u Srbiji treba zadržati jer postoji svuda u svetu i najavio razgovore o rešavanju tog problema.

Dačić je kazao da Socijalistička partija Srbije (SPS), koju predvodi, ni pre četiri godine nije bila za usvajanje Zakona o privrednim komorama.

On je kazao da je ministru finansija i privrede Srbije Mlađanu Dinkiću predložio sam se zakažu konsultacije da bi se našlo rešenje za postojeću situaciju.

"Razgovori bi trebalo da omoguće da se nađe najbolje rešenje koje bi uvažavalo različite poglede po pitanju novog zakona", kazao je Dačić.

Premijer je ocenio da se saradnja države i privrede do sada dobro odvijala preko komorskog sistema i da nije bilo jedinstvenog pristupa u vladajućoj koaliciji oko tog zakon zbog čega bi i trebalo da se o tome ponovo razgovara.

Privredici i članovi svih privrednih komora u Srbiji zatražili su danas da se odloži primena izmena zakona o privrednim komorama na period od tri godine na osnovu predloga poslaničke grupe PUPS u Skupštini.

Zahteva se da Vlada Srbije organizuje radno telo sastavljeno od vlade, privrede i privrednih komora, koje će raditi na unapređenju komorskog sitema, a posebno u delu rasterećenja privrede kroz preraspodelu javnih ovlašćenja države i privrede.

Rasterećenje privrede realizovalo bi se kroz poslove koje komore obavljaju u interesu i za potrebe privrede besplatno.

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić rekao je 14. decembra da neće biti odložena primena Zakona o privrednim komorama koji predviđa ukidanje obaveznog članstva i plaćanje doprinosa, a koji počinje da važi 1. januara 2013.

"Nemamo nameru da menjamo taj zakon. Komorski sistem mora da se reformiše i da se pokaže na tržištu, a ne da prihoduje obaveznim članstvom", kazao je Dinkić.

Prema rečima Dinkića, komore će biti podržane da krenu u reforme i
da racionalno posluju. Zakon o privrednim komorama usvojen je u maju 2009. godine.

POVEZANE VESTI

Utorak 25.12.2012. 14:22
Netreba nikakvih pregovora sa Siptarima , Kosovo je Srbija. Nema pregovora sa svojom teritorijom a ONI neka traze kod albanaca Pravo Samo cini mi se da je sve kasno ovi na vlast I bivsi I sadasni to su od Davno postigli dogovor I prod all Kosovo. Izdajice sve. Proterati kod nihove sefofe. Svi Koji rade photiv svoje zemlje napolje iz nje. Dosta zamajavate narod.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online