Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 14.12.2012.
17:10
Beta A

Ako se ne prijavite sami, prijaviće vas "uzbunjivači"

Ministarstvo finansija Srbije uputilo je danas poziv građanima da podnesu prijavu Poreskoj upravi od 15. januara do 31. marta 2013. godine ako imaju imovinu u Srbiji i inostranstvu čija je ukupna vrednost veća od 35 miliona dinara.

Građani da prijave komšiju koji vozi džip, a nema nikave zvanične prihode

Kako je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije kazao ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić, ovaj postupak je početak unakrsne provere imovine i prihoda građana u Srbiji, koja postoji, ali do sada nije sprovođena.

"Ovo zakonsko rešenje postoji od ranije. Naš cilj je da se na ovaj način uvede red i u ovu oblast, ali i da se omogući da država Srbija oporezuje imovinu koja nije evidentirana", kazao je Dinkić.

Prema njegovim rečima, predviđene su sankcije za one koji ne budu prijavili svoju imovinu čija je vrednost na dan 1. janura 2013. godine veća od 35 miliona dinara i njima će biti na obračunata poreska stopa od 20 odsto.

Dinkić je dodao da očekuje da će se građani u velikom broju odazvati na ovaj poziv i istakao da će predmet konrole neće biti građani kojima je razlika između imovine i prihoda mala, već ono kojima se ta razlika meri milionima.

Srpski ministar finansija je rekao da očekuje da će Poreska uprava dobijati i informacije od "uzbunjivača" i kao slikovit primer naveo građane koji prijave komšiju koji vozi džip, a nema nikave zvanične prihode.

Javni poziv za podnošenje ove poreske prijave koji u sebi sadrži sva potrebna objašnjenja i neophodne podatke za poreske obveznike nalazi se na sajtu Poreske uprave (www.poreskauprava.gov.rs) i Ministarstva finasija i privrede (www.mfp.gov.rs).

Petak 14.12.2012. 18:00
Kako ces "ekonomski strucnjace" da oporezujes stranu evidentiranu imovinu druge drzave kada je ona vec tamo negde VEC oporezovana?? Dvojna drzavljanstva npr., paralelne drzavne institucije a NEMAS PRAVA duplo da oporezujes a kamoli preko granice da proveravas :D)) mozda sa sudskim medjunarodnim nalogom koji ti niko nece odobriti ako nemas dokaze. Ako ne dokazes krivicno delo sledi ti naravno protivtuzba sa novcanom kaznom, kaznom za povredjeni ugled i novcanim obestecenjem pretrpljenog bola!! Dzip se moze dobiti i na poklon, na koriscenje, na kredit a nije vredan 35 mil. RSD :D)) Smesno, skinite ministarima imunitete i imacete "uzbunjivaca" do mile volje. :D))
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online