Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 01.10.2012.
10:05
Beta A

Bez poskupljenja gasa do kraja godine

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je da gas neće poskupeti do kraja godine, a biće nabavljene i dovoljne količine energenata za grejanje u predstojećoj sezoni.

Gostujući na Radio-televiziji Srbije, Bajatović je ukazao da cena gasa nije realna i da se održava zbog loše ekonomske situacije i socijalne sigurnosti.

Ono što ne platimo na mostu platićemo na ćupriji: Daljinski sistemi grejanja duguju Srbijagasu 16 milijardi dinara
 

"Srbijagas u ovom trenutku gas prodaje po 35 dinara, a trebalo bi da ga prodaje po 47 dinara. Tu se radi o standadru stanovništva- poskupljuje i cena usluge daljinskog grejanja, a sve se to odražava na standard stanovništva. Zato je Vlada odlučila da se cena gasa ne povećava do kraja godine", kazao je Bajatović i podsetio da će od naredne godine cenu gasa određivati nezavisno telo - Agencija za energetiku.

Prema njegovim rečima cena gasa trebalo bi da se usklađuje kvartalno, na tri meseca u skladu sa prikazima troškova.

"Biće nešto slično kao sa cenom derivata, samo što su promene u gasnom sektoru sporije, jer se cene usklađuju kvartalno, na svaka tri meseca".

Od danas skuplje grejanje i prevoz!

Bajatović je istakao ukazujući, ipak, na velika dugovanja ovom preduzeću kojem se duguje 800 miliona evra, dok sam Srbija gas bankama duguje 630 miliona evra.

"Sa ovom cenom gasa, čak i uz najavljeno poskupljenje cene grejanja većina toplana neće moći da kupi mazut i neće moći da plati isporučene količine gasa. Nama daljinski sistemi grejanja duguju 16 milijardi dinara", kazao je Bajatović, dodajući da se do kraja grejne sezone ne očekuje smanjenje tog duga, već samo povećanje. On je, ipak, istakao da će, kako bi se obezbedila socijlana stabilnost biti obezbeđene dovoljne količne energenta.

"Ono što ne platimo na mostu platićemo na ćupriji. Pre ili kasnije ono što Srbijagas ne može da plati iz svog poslovanja moraćemo da platimo kao javni dug", upozorio je Bajatović.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 01.10.2012. 10:20
Teško da će oni moći da odole talasu poskupljenja. Nadoknadiće posle nove godine sa kamatom.
Ponedeljak 01.10.2012. 11:29
PDV 22% Ima samo jedan odgovor za to: LOPOVCINE nisu im dovoljne kuce na Dedinju mora jos da se doda budzet u njihovim dzepovima!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online