Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 14.09.2012.
12:40
Beta, RTS A

Fiskalni savet: Male šanse da MMF odobri Srbiji novi aranžman

Predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović ocenio je da su male šanse da predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u oktorbu odobre Srbiji novi aranžman i naveo da je prvi loš znak što je u predloženom budžetu za pet milijardi dinara povećan deficit.

Da li Srbija ostaje bez pomoći MMF-a: Pavle Petrović, predsednik Fiskalnog saveta
 

"U predloženom budžetu su dva skupa mera. Prvi se odnosi na uštede od 20 milijardi dinara i to je pohvalno, ali je Vlada, međutim, rashode povećala za 25 milijardi dinara, pa je u stvari u budžetu povećan deficit za pet milijardi", rekao je Petrović za
Radio-televiziju Srbije (RTS).

On je istakao da je Vlada Srbije trebala da smanji deficit, te da je njegovo povećanje "prvi loš znak".

"Sad je nezivesno hoće li MMF odobriti Srbiji novi aranžman. Pred Srbijom je da Vlada pokaže da ima nameru da ozbiljno sredi javne finansije na srednji rok i da već preduzme neke zakonske i budžetske korake koji bi to potvrili i tek onda da počnu pregovori za Fondom", naveo je Petrović.

On je dodao da su prema njegovom mišljenju male šanse da u oktobru MMF odobri Srbiji novi aranžman.

"Čini mi se da će MMF čekati da vlada pripremi taj sređnjoročni plan smanjenja deficita i javnog duga", kazao je predsednik Fiskalnog saveta ocenjujući da je značajno poljuljano povereneje između Vlade i MMF.

Petrović je istakao i da ubuduće ne sme biti ukupnog povećanja poreza i da se "dobro obrati pažnja" na rashodnu stranu budžeta.

Ministar za ekonomiju i privredu Mlađan Dinkić rekao je povećanjem PDV-a na 20 odsto Vlada Srbije najviše mislila na siromašne.

POVEZANE VESTI

Petak 14.09.2012. 14:32
Vlada Srbije i rasterecivanje rashodne strane budzeta...crni humor.
Petak 14.09.2012. 13:06
MMF IMPERIJALNA PESNICA za porobljavanje malih naroda od istih trazi: -povecanje uchesca privatnog,prvenstveno inostranog kapitala, -smanjenje drzavnih subvencija,sve do njihovog ukidanja -privatizaciju drzavnog sektora,uspostavljanje plivajuceg kursa drzavnog novca,otvaranje vrata kapitalu-inostranom, -bitno skracivanje ili svodjenje na minimum drz.investicija u proizvodnoj sfeeri, -zamrzavanje chak i ozbiljno smanjenje plata i penzija,ne vezujuci ih za porast cena, -smanjenje drz.troskova i otpustanje sa posla velikog broja radnika.
Petak 14.09.2012. 12:57
zna li neko koja je svrha ovog "saveta" ? koliko se sećam - oni su bili najglasniji o povećanju pdv-a? i šta je sad?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online