Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 04.09.2012.
19:05
Beta A

Srbija neće ostati dužna "Fijatu"

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da će Srbija do kraja godine uplatiti fabrici Fijat automobili Srbija u Kragujevcu 50 miliona evra preuzetih obaveza, a ostatak od 40 miliona evra do marta 2013. godine.

Tomislav Nikolić i Serđo Markione
 

"FAS je zajednička fabrika države Srbije i italijanskog Fijata i Srbija je spremna da ispuni sve obaveze prema tom investitoru. Kako se budemo ponašali prema Fijatu to će od nas moći da očekuju i drugi investitori", rekao je Nikolić novinarima posle obilaska FAS-a.

On je istakao da je Fijat u Kragujevcu ušao u ogromnu investiciju i uložio velike napore da ona uspe, a da će Srbija obezbediti nova tržišta za izvoz Fijatovih automobila.

"Naišli smo na razumevanje Fijata i mi ćemo odloženo ispuniti obaveze koje je Srbija preuzela prema toj kompaniji", istakao je Nikolić.

Nikolić je rekao da nije prepoznao kragujevčku fabriku automobila koja je potpuno osavremenjena, ali je istakao da još nije obezbeđena sva potrebna infrastruktura za proizvodnju FAS-a, odnosno da nema obilaznica i da nije završen autoput. Automobili marke "fijat" koji će se proizvoditi u Kragujevcu, po oceni Nikolića, biće jedan od najboljih proizvoda "mejd in Srbija".

Predsednik Fijat grupe Serđo Markione je rekao da će u Kragujevcu 9. oktobra biti lansiran novi model automobila "fijat 500L", a promocija "američke" verizije tog modela, namenjena svetskom tržistu, biće u februaru 2013. u Detroitu.

Do kraja iduće godine trebalo bi da na tržištu budu sve četiri planirane verzije novog Fijatovog automobila. Markione je istakao da je Fijat lider u proizvodnji automobila, ali je dodao da je svuda u svetu, zbog krize, opala ta proizvodnja.

On je rekao da očekuje da se tržište oporavi u narednih 18. meseci, do 2014. godine, i da je u prevladavanju krize potrebna saradnji svih zemalja Evropske unije. Markione je naglasio da Fijat u realizaciji investicije u Kragujevcu ima dobru podršku Vlade Srbije.

Serijska proizvodnja novog modela "fijat 500L" počela je u Kragujvecu u julu, a desetak dana kasnije i isporuke za izvoz.

POVEZANE VESTI

Utorak 04.09.2012. 19:27
Pa zar nije FIAT taj koji kasni i neispunjava obaveze!? Skroz stetan ugovor potpisan, oni ne ispunjavaju i to malo sto bi trebalo, a ovaj samo sto se ne izvinjava sto im nesto dugujemo. Sacuvaj Boze
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online