Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Subota 18.08.2012.
03:45
Beta A

Dinkić: Dogovoreno pokretanje proizvodnje u Goši

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je u Smederevskoj Palanci da je sa rukovodstvom i sindikatima fabrike "Goša šinska vozila" postignut jedinstven dogovor o pokretanju proizvodnje u toj fabrici.

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić
 

"Obezbedićemo posao za svih 450 radnika Goše. Doneli smo odluku da pomognemo da se prekine štrajk i da krene proizvodnja, da radnici imaju siguran posao i redovne plate", rekao je on.

Kako je saopštilo Ministarstvo finansija i privrede, Dinkić je rekao da je na sastanku dogovreno i da se izmire sve obaveze prema radnicima Goše iz prethodnog perioda dok su radili, a prvu uplatu radnici, istakao je, mogu da očekuju već u ponedeljak.

Radnici te fabrike, prema Ministarstvu finansija, četiri meseca nisu primili plate.

"Do kraja oktobra sve ono što se odnosi na period, od marta do današnjeg dana, biće izmireno. Kada krenu da rade, radnici će imati redovne plate što uključuje i regrese, troškove prevoza i sve ono što treba da pripadne radnicima", naveo je Dinkić.

Kako se navodi u saopštenju, Vlada Srbije je na predlog Ministarstva finansija i privrede usvojila Program o uslovima i načinu podsticaja proizvodnje i remonta šinskih vozila, koji će omogućiti stabilizovanje proizvodnje u ovoj industriji.

"Moja ideja je da sada pokrenemo Gošu, ali svestan sam da moramo da pokrenemo čitavu Srbiju", naglasio je Dinkić i dodao da Vladu Srbije čeka težak posao, ali i da je uveren u uspeh.

Prema njegovim rečima fabrika šinskih vozila "Goša", će raditi vagone za srpske železnice.

"Nameravamo da, do kraja ove godine aktiviramo i jedan ugovor sa železnicama Republike Srpske, na bazi međudržavnog sporazuma, kako bismo sledeće godine imali isporuke vagona u Republiku Srpsku", rekao je on.

Dinkić je kazao da se menadžment Goše obavezao da nastavi sa realizacijom poslova koje ima na drugim tržištima kao što su Hrvatska, neke zemlje EU, kako bi Goša trajno izašla iz krize u koju je trenutno upala.

Podseća se da je u preduzeće "Goša šinska vozila"e nakon uspešne privatizacije 2007. godine, u modernizaciju proizvodnih linija, uloženo više od šest miliona evra nakon čega je otpočeta proizvodnja teretnih vagona tipa "Eanos" sa evropskim standardom kvaliteta, a u veoma kratkom periodu kupcima su isporučene stotine
vagona.

Fabrika "Goša šinska vozila" je 2008. godine, pre izbijanja svetske ekonomske krize, zapošljavala 930 radnika da bi se taj broj u 2011. godini sveo na oko 570 radnika.

Subota 18.08.2012. 03:55
Некада у свету један од нај квалитетнијих произвођача вагона. Уништени јер је био конкурентан западу.Уништени преко наших политичара ситне душе који заступају интересе других,а не Србије.
Subota 18.08.2012. 04:45
A sta ce da proizvode moza prezervative za Africko trziste koje je ugrozeno sidom ?
Subota 18.08.2012. 04:50
Gde je kraj ovom ludilu? Ima li kraja? Smatramo dok traje okupacija iznutra, nema kraja uništavanju Srbije. Jedini način je da se hitno oslobodimo okupacije iznutra.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online