Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 13.07.2012.
04:28
Beta A

Usvojen rebalans: Nema novog zaduživanja

Skupština Beograda usvojila je danas rebalans ovogodišnjeg gradskog budžeta, imenovala novo rukovodstvo u nekoliko javnih preduzeća, kao i više odluka među kojima je i ukidanje plaćanja putarine za stanovnike u opštinama na obodu Beograda koji rade u centralnim gradskim opštinama.

Rebalans budžeta nisu podržali odbornici opozicije: Predsednik Aleksandar Antić

Rebalansom budžeta, koji nisu podržali odbornici opozicije, predviđeni su prihodi od 93,6 milijardi dinara, rashodi od 102,2 milijarde dinara, tako da je planirani deficit u 2012. godini 8,6 milijardi dinara.

Predsednik Skupštine Beograda Aleksandar Antić (SPS) je odbacio navode odbornika opozicije iz Srpske napredne stranke i Demokratske stranke Sribije da su predviđena nova zaduživanja grada i naveo da za to rebalansom nije predviđen "ni jedan jedini dinar".

Skupština grada razrešila je nekoliko direktora javnih preduzeća čiji je osnivač grad, i imenovala predsednike upravnih odbora među kojima i generalnog direktora Telekoma Srbija Branka Radujka za predsednika upravnog odbora Gradskog saobraćajnog preduzeća "Beograd".

Za odluku o ukidanju plaćanja putarine na delu autoputa Beograd - Niš za stanovnike opština Grocka, Mladenovac i Sopot koji koriste taj put za prevoz do posla glasali su pored odbornika vladajuće koalicije i odbornici opozicionih SNS i DSS. 

Skupština grada odlučila je da se početna cena izdavanja poslovnog prostora u ekstra zoni grada poveća za 50 odsto, a usvojila je i dopunu odluke o održavanju čistoće koja predviđa novčane kazne od 20.000 do milion dinara za pravna lica i preduzetnike koji ne poštuju pravila o odlaganju ambalažnog otpada - papirne, kartonske, plastične i metalne ambalaže.

Usvojena i odluka o formiranju novog Sekretarija za poljoprivredu, o spajanju sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu, kao i o ukidanju kabineta zamenika gradonačelnika Beograda.

Predsednik Skupštine Beograda Aleksandar Antić kazao je na kraju sednice da ne veruje da će se ispuniti želja odbornika opozicije iz Demokratske stranke Srbije Nebojše Bakareca koji je kazao da predviđa da Demokratska stranka neće još dugo biti u gradskoj vlasti.

U raspravi o rebalansu gradskog budžeta, Bakarec je kazao da predviđa da za mesec i po do dva meseca DS neće biti u gradskoj vlasti jer će "nastupiti nova realnost posle formiranja nove vlade Srbije".

Antić je kazao da tokom leta nije predviđeno zasedanje Skupštine grada, a da se očekuje da nova sednica bude do 15. septembra.

POVEZANE VESTI

Petak 13.07.2012. 10:10
......Srbiji bi trebo "RErebalans" da se nesto promeni!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online