Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 07.06.2012.
11:50
Politika, Vestionline A

Seča struje i dedinjskim vilama!

Četiri montera "Elektrodistribucije", upratnji reportera "Politike", zaputila su se na adrese tri dužnika u naseljima Senjak i Dedinje. Pročitajte kako su "prošli"....

Samo na jednoj od tri adrese su uspeli da "plombiraju" strujomer i "skinu" ga s mreže

* Luksuzna dvospratnica, sa štamparijom u dvorištu, ukupne površine oko 1.000 kvadrata. Vlasnik za utrošenu struju duguje 220.000 dinara. I ranije isključivan. Sa EDB-om je sklopio ugovor o izmirivanju zaostalih obaveza na rate, ali tranša "nije legla" na račun EDB-a 28. maja, kako je bilo precizirano.

Vođa četvoročlane ekipe EDB-a Mladen Marjanović, iskusni monter, koji je u radnu biografiju nedavno ubeležio da je bio u ekipi koja je na Voždovcu mlaćena letvama pri pokušaju isključenja, oprezno je pozvonio na interfon i predstavio se vlasniku štamparije.

Umesto odgovora, iz dvorišta se začulo režanje i lavež psa čuvara. Malo zatim, na terasi se pojavila žena i upitala Marjanovića šta tu radi. Taman je zaustio da odgovori, kada se začulo kako neko s druge strane visoke kapije otključava bravu. Vlasnik je ljubazno pozvao radnike EDB-a da uđu. Lepi maniri su, međutim, izostali kada je "škljocnuo" aparat fotoreportera.

– Neću novinare i ovako imam dosta problema. Nisam ja dužnik, zakažite intervju pa da vam ispričam kako oni meni duguju tri miliona. Prestanite! Ma nema direktora u "Elektrodistribuciji" koji može da vas ovlasti da mi uđete u kuću – povisio je ton gazda, koga je u stopu pratio verni pas. Nakon predstavljanja ekipe i pojašnjenja da nisu ušli na njegovo imanje i da se nalaze na ulici, čovek im je zalupio vrata ispred nosa i odbrusio: "I ostanite na ulici, tu vam je mesto a bvi iz EDB-a priđite strujomeru”. Međutim, struja nije isključena, jer je čovek obećao da će doneti potvrdu da je sve regularno platio, "a da je zastoj nastao u banci".

* Sledeća "stanica"- Ulica Slavka Ćuruvije. Treba da se isključi struja zbog duga od 343.000 dinara, koji glasi na firmu koja je izgradila 15 luksuznih vila. Pripadnik obezbeđenja, uz čiju butinu je bio utegnut pištolj, dreknuo je kao da mu je radnik EDB-a nanišanio u oko:

- Kud si krenuo, ne pipaj to! Udalji se! ....Gazda nije tu, možete ići-

* Na trećoj adresi (velelepna vila adaptirana u kliniku za estetsku hirurgiju u Tolstojevoj ulici) radnicima EDB-a se posrećilo da isključe struju neplatišama koji duguju 743.000 dinara! Iako je na vratima pisalo da ovih dana ne rade, kapiju je otvorila predusretljiva radnica, sve ih pozvala da uđu i bez problema monterima predala ključeve od strujomera, koji je za tili čas iskopčan sa mreže i plombiran.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 07.06.2012. 12:04
Predusretljiva radnica neće to dugo da bude.
Četvrtak 07.06.2012. 12:06
Msm, ipak je to Dedinje, nema smisla da im seku struju. Treba imati makar malo obzira da ti ljudi treba da odrzavaju te velelepne vile i skupe automobile. Naravno, i obezbedjenje svega toga mora da se plati. Ipak oni od usta odvajaju za sve to, odakle im pare jos i za struju??!??
Subota 09.06.2012. 06:19
Meni samo jedna stvar nije jasna, zasto lepo sa njima ne idu panduri ili sudski izvrsitelji i odma se osiguraju da ce da urade ono za sta su tu i dosli ??
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online