Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 23.05.2012.
15:04
Beta A

Beograd: Plaćanje struje SMS porukom

Elektrodistribucija Beograd (EDB) i Telekom Srbije omogućili su od danas Beograđanima da račune za struju plate SMS porukom na broj 8008.

Što biste išli u Poštu: Uslov je da imate mobilni telefon i dina karticu (uskoro će moći i preko drugih kartica)
 

Komercijalni direktor Telekoma Srbije Vladimir Lučić kazao je na konferenciji za novinare da je za tu uslugu potrebno da se korisnici registruju za mobilno plaćanje u banci u kojoj imaju račun i platnu karticu i dobiju zaštitni broj (mpin).

Struju preko mobilnog telefona mogu da plaćaju samo građani koji imaju dina kartice, ali će uskoro to moći da rade i vlasnici drugih platnih kartica, kazao je Lučić i dodao da čitava transakcija plaćanja računa preko mobilnog telefona koja obuhvata slanje dve poruke košta 5,9 dinara i da ne zavisi od iznosa koji se plaća.

Lučić je kazao da Telekom Srbije trenutno ima oko 500.000 korisnika registrovanih za usluge plaćanja preko mobilnog telefona od kojih je polovina u Beogradu.

Uskoro SMS plaćanje Infostana i "Bus plus"-a

 

Plan je da se u narednih godinu dana omogući i plaćanje usluga Infostana i "bus plus" karti za gradski prevoz, najavio je Lučić.

Pored računa za struju SMS porukom se mogu platiti i Telekomovi računi i računi komunalnih preduzeća u Nišu.

Lučić je kazao da se sirenjem usluga elektronskog plaćanja smanjuje "sivi" tok novca i štedi vreme korisnika, koji ne moraju da čekaju u redovima.

Generalni direktor Elektrodistribucije Beograd Stevan Milićević kazao je da je sistem plaćanja struje preko SMS poruke potpuno bezbedan i izrazio očekivanje da će se i drugi mobilni operateri u Srbiji pridružiti i omogućiti tu uslugu svojim korisnicima.

Kako su istakli u EDB interesovanje za plaćanje preko mobilnog telefona je veliko pošto je infocentar od januara do početka maja dobio oko 20.000 elektronskih pisama sa pitanjima da li će i kada biti uvedena ta usluga.

Kako funkcioniše

 

Za plaćanje računa sa struju potrebno je prvo poslati SMS sa ED brojem odnosno identifikacionim brojem korisnika kod EDB-a i iznosom koji korisnik želi da plati na broj 8008.

Na primer, ako se plaća račun EDB sa ED brojem 123456789 u iznosu od 3.000 dinara korisnik šalje poruku EDB 123456789 3000 dina.

 

Nakon toga korisnik dobija poruku za potvrdu transakcije, na koju mora da odgovori slanjem zaštitnog (mpin) broja u roku od tri minuta, da bi se plaćanje obavilo.

 

Više informacija o korišćenju usluge može se dobiti preko sajta Telekoma.

POVEZANE VESTI

Sreda 23.05.2012. 15:53
I telefon je muka platiti...
Sreda 23.05.2012. 16:02
ODLICNO ! Struju su mi ugasili ali mobilni nisu. bice struje......dok mi mobilni ne ugase :(
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online