Četvrtak 20. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 15.05.2012.
15:40
rts rs A

"Nemci, napravili ste dobar izbor"

Povodom namere nemačke kompanije "Higson" da ulaže u Srbiju, predsednički kandidat Boris Tadić rekao da je uvek dobro kada nemački investitori dolaze u našu zemlju i poručio im da su napravili pravi izbor. Dovođenje jednog novog investitora otvara vrata za dovođenje još pet, poručio Tadić.

 "Izbarali ste pravu zemlju, pravi grad, pravu regiju - srpski jug
 

Predsednički kandidat liste "Izbor za bolji život" Boris Tadić rekao je, povodom namere nemačke kompanije "Higson" da ulaže u Srbiju, da je uvek dobro kada nemački investitori dolaze u našu zemlju i poručio im da su napravili pravi izbor.
 

"Izbarali ste pravu zemlju, pravi grad, pravu regiju - srpski jug. Mi želimo da razvijemo taj deo naše zemlje. Svaka kompanija koja dođe u Srbiju je novi kvalitet za potencijalne nove investirore", rekao je Tadić nakon što su ministar ekonomije Nebojša Ćirić i generalni direktor kompanije Franc Koler potpisali Memorandum o razumevanju.

Dovođenje jednog novog investitora otvara vrata za dovođenje još pet, i tako treba raditi u budućnosti u svim domenima privrede, rekao je Tadić, dodajući da samo politika zasnovana na otvaranju radnih mesta ima perspektivu.

Tadić je rekao da je dobro kada se proširuje ekonomska saradnja u svim domenima i dodao da se mogu očekivati dobre vesti i za druge kompanije u Srbiji.

"Tekstilni kapaciteti u Srbiju su izuzetni, nasleđeni su iz bivše Jugoslavije. Važna karika u razvoju tekstilne industrije jeste nalaženje strategijskih partnera koji bi unapredili tehnologiju proizvodnje i kvalitet", istakao je Tadić.

Prema njegovim rečima, posebno važan momenat jeste korišćenje u ovom slučaju nemačkog iskustva u obrazovanju i pripremama kroz osnovno i srednje školovanje za konkretan rad, za budućnost. Cilj je da mladi ljudi odmah budu pripremljeni za obavljanje poslova na produktivnim radnim mestima.

"To je vrlo važna komponenta našeg razvoja, naše strategije obrazovanja, razvoja privrede i povećavanja konkurentnosti Srbije i njene sposobnosti da privuče strane investitore", rekao je predsednički kandidat.

Sa današnjeg potpisivanja memoranduma

Borba za investicije

Tadić je podsetio da se danas svaka zemlja bori za investicije, i za onu najmanju, a posebno kada se radi o investiciji koja će, kao ova, omogućiti otvaranje 1.500 radnih mesta.

On je podsetio da je pre samo nekoliko meseci potpisan sporazum sa "Benetonom", a danas ova kompanija razmišlja o proširenju proizvodnje i čak izmeštanju logističkog centra na teritoriju Srbije.

"O tome pregovaramo i pregovaraćemo u narednom periodu. To do neslućenih visina diže nivoe kooperacije sa jednom tako velikom kompanijom", dodao je Tadić.

Govoreći o brendu nemačke kompanije - sportskoj, pre svega skijaškoj opremi "iguana", Tadić je rekao da se radi o svetski poznatom brendu.

"Mi sa ovom kompanijom razgovaramo ne samo o početnom ulaganju, već i o mogućnosti da se podigne tehnološki nivo proizvodnje. Veoma sam srećan kada jedna dimenzija naše industrije, kao što je tekstilna, koja je trpela velike pritiske proteklih godina, dobija potpuno novu perspektivu", zaključio je Tadić.

Planirano je da nemačka kompanija otvori pogone u Žitorađi i Prokuplju, a investiraće u to četiri miliona evra i zaposliće 1.500 radnika u naredne dve godine.

POVEZANE VESTI

Utorak 15.05.2012. 19:09
Kako je napisano, ta firma "Higson" koja se bavi navodno tekstilnom industrijom ne postoji u Nemackoj? Mora da je to neka "postansko sanduce" firma iz Lihtenstajna koju licno flekavi poseduje, a ova dvojica su samo placeni manekeni, sa bankovnog konta doticnog iz susedne Svajcarske. Koga "Mrtve duse" biraju, nije cudo da gradi "Potemkinova sela"!
Sreda 16.05.2012. 04:14
Higson International Ltd., Contact Details Address 10F-2, No.2, Lane 204, Guangfu S. Rd. Da-an District 106 City Taipei City Country Taiwan Region PIN 106 Phone +886 87735336 Mobile +886 937937374 Podataka o poslovanju : NEMA, broj zaposlenih 1-5! Pa lepo zakljucite i sami o kakvom se to vodecem svetskom brendu radi, o kakvim investicijama sada upravo pred izbore je rec, a posebno kakav je to covek koji se time bavi i radi i na sta je sve on spreman. U poredjenju sa njim su i te IGUANE umiljate zivotinje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online