Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 07.05.2012.
20:36
Beta A

"Građani glasali protiv ekonomskih reformi"

Rezultati parlamentarnih izbora u Srbiji pokazuju da su građani glasali protiv ekonomskih reformi, ocenio je ekonomski analitičar Aleksandar Stevanović.

Građani Srbije su nagradili nosioce najpogubnijih ekonomskih ideja

"Građani Srbije su nagradili nosioce najpogubnijih ekonomskih ideja, glasali su za to da buduća vlada ne čini nikakve ekonomske reforme, da se problemi guraju pod tepih i suštinski pokazali zadovoljstvo trenutnim stanjem", rekao je Stevanović agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, jedine dve stranke koje su zaista dobitinici izbora su Socijalistička partija Srbije (SPS) i Ujedinjeni regioni Srbije (URS).

O uspehu SPS-a, kako je objasnio, govori broj glasova koje je dobila ta stranka, dok je uspeh URS-a to što je prešao cenzus.

"URS je predizborni program uradio na negiranju svega što je stranka radila u prethodnom periodu učestvujući u vlasti i za očekivati je bilo da će građani to kazniti na izborima, što se nije desilo", rekao je Stevanović.

On je istakao da se SPS i URS zalažu za nereformisanje javnog sektora, ili njegovih delova koji su najveći problem, kao i za veći upliv države u privredi.

Na Kosovu najviše glasova za SPS

"Kako je malo verovatno da će bez SPS-a biti nove vlade možemo očekivati kontinuitet dosadašnjih ekonomskih politika, odnosno još više socijalizma u Srbiji. To ne može rezultirati rastom životnog standarda, osim ako SPS u praksi ne pogazi većinu obećanja na kojima je ostvario dobar rezultat", ocenio je Stevanović.

Državni intervencionizam je, kako je dodao, za Srbiju opasniji do velike državne potrošnje.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 07.05.2012. 20:39
Грађани, апатриди, беземљаши и њима слични су гласали против интереса Срба домаћина који су своји на своме! Нажалост Срби јесу мањина у Србији, то што неко себе назива Србином не значи ништа ако ниче из другог корена и доноси антисрпске плодове. Логика хлеба без мотике, тј. стандарда по сваку цену, је довела до овог на изборима. Врло брзо ће почети кукњава и запомагање које ће неки нови Мирко решавати новим кредитима, као Грци, или распродајом ако треба још неког дела, па и целе, територије Србије.
Utorak 08.05.2012. 08:47
Ostaju isti, samo će u stanici da promene konja, da uzmu još jačeg i odmornijeg. Tek sada će da galopiraju.
Utorak 08.05.2012. 06:52
A za sta i za koga glasati u ovom cirkusu? Sve je to farsa, ljudi (citaj clanovi partija sa prosecno najbrojnijim clanstvom na svetu) su u ovom jadnom sistemu glasali da sacuvaju poslove, jer se po drugim osnovama i ne mogu zaposliti. Ovi sto su navodno za reforme, treba znaci da otpustaju, stede, vracaju bankarima dugove uz kamate, kako i od cega kada privreda ne funkcionise, ko i gde ce da radi? Kasno je, osudjeni smo na rasprodaju do kraja, ili da se odlucno usprostavimo lopovskom sistemu koji stampa novac iz vazduha i pozamljuje ga uz kamate, potkupljuje ovakvu vlast koju imamo ne bi li nas jos brze doveli do propasti i docepali se pravih vrednosti i nas kao robova.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online