Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 21.03.2012.
18:40
24sata.rs A

"H&M" od jeseni u Beogradu

Svoju prvu radnju u Srbiji na jesen otvoriće i poznati svetski modni lanac "H&M", saznaje "24 sata". Jasenka Stekić, direktor korporativnih poslova u "Fešn kompaniju", kaže da prema njihovim saznanjima modna kuća "H&M" na ovdašnje tržište ulazi sama. Takođe, ovdašnji potrošači će od sutra imati priliku da garderobu svetski poznate marke "C&A" nabavljaju u TC-u "Ušće" u Beogradu.

Napokon H&M u Beogradu: Od jeseni u "Delta sitiju"
 

Kako su zakasnili s otvaranjem za ovu sezonu, njihova prva radnja kod nas će najverovatnije biti otvorena početkom sledeće sezone, jesen/zima, i to u "Delta sitiju" - kaže Stekićeva.

Ona dodaje da je srpsko tržište željeno kada su u pitanju strani modni brendovi, i da će u naredne četiri sezone svoje radnje u Srbiji otvoriti sve velike kuće koje do sada nisu poslovale kod nas.

- Osim širenja broja prodavnica "C&A", i "H&M", u tom periodu u Srbiju će doći i "Top šop", kao i veliki britanski lanci kao što su "Primark" ili "River ajlend" koji su poslovanje počeli po uzoru na "Zaru" - kaže naša sagovornica.

Stekićeva, koja je i jedna od odgovornih za dolazak "Zare" na tržište Srbije, objašnjava da su jedine prepreke za otvaranje objekata poznatih modnih kuća u Srbiji do sada bile lokacije.

- Te kuće traže isključivo A+ lokacije, što u stvari znači da prva lokacija za početak njihovog poslovanja mora da bude recimo na početku Knez Mihailove ulice u Beogradu. Objekat treba da bude veliki sa velikim izlozima, i treba da ima rešene sve papire. Veliki giganti se ne usuđuju da dođu dok se sve te stvari ne usaglase. Svi oni rade petogodišnje planove, i jednom kada vas izostave morate da čekate na sledeći investicioni period, što opet odugovlači njihovo pozicioniranje i ulazak na neko tržište - priča Stekićeva.

Poznati kreatori rade za "H&M"

"H&M" je lanac koji je pored niskih cena poznat i po pozatim kretorima koji svake godine lansiraju po jednu liniju limitiranog broja artikala, koja bude rasprodata u svega nekoliko dana. Donatela Versaće, Karl Lagerfeld, Stela Mekartni su neka od imena koja su radila za ovaj brend.

Među promoterima ovog brenda je i Dejvid Bekam:

 

Ostale željene lokacije u Srbiji su tržni centri .

- Kapacitet "Ušća" je 100 odsto popunjen jakim brendovima, tako da svi koji na početku nisu ušli ostaju na listi čekanja. "C&A" je uspeo da dođe do lokala u ovom centru, a "H&M" je odmah ušao u pregovore sa "Delta sitijem", i trenutno je na stendbaju Otvaranje njihovog objekta treba očekivati na jesen - kaže Stekićeva.

Veće cene nego u inostranstvu

Sve je to odnos ponude i tražnje. Trgovačke marže su visoke jer postoji potražnja za tim artiklima i po visokim cenama. Za razliku od nas, Slovenci nisu opterećeni modom, pa se kod njih cipele neke poznate robne marke mogu kupiti po duplo nižoj ceni nego u Srbiji - kaže Vesna Vasiljevićev, sekretar Udruženja tekstila u PKS.

POVEZANE VESTI

EKONOMIJA H&M na izdisaju
Sreda 21.03.2012. 18:58
Лепо. Само трговине, нигде производња...
Sreda 21.03.2012. 21:00
Ista prica sa IKEOM--FIJAT itd, Jos im daju 7000 evra za svakog zaposlenog ??! Sto ne daju 7000e domacim firmama da zaposle ljude u proizvodnji i to zovu "strana investicija" Ugasis domace firme a onda PLATIS da iste otvore stranci ??!
Sreda 21.03.2012. 21:08
veoma lepa vest narocito za zenski svet koji prati modu i moze u ovom slucaju da se obuce po povoljnim cenama...ovde u okruzenju ih imam nekoliko i cesto kupujem ponesto sebi i prijateljicama u Beogradu...e sad ce imati radnje i kod nas pa nek uzivaju...oni su jako popularna kuca...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online