Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 07.03.2012.
19:52
Beta A

Tadić: Postoji nada za investicije poput Fijata

Predsednik Srbije Boris Tadić izrazio je danas nadu da bi za mesec ili dva, nakon razgovora sa velikim italijanskim kompanijama, Srbija mogla da privuče još nekoliko investicija poput Fijata.

Boris Tadić: Uskoro nam dolazi predsednik italijanske Vlade - to pokazuje koliko status kandidata odmah daje efekat
 

"Ne mogu da garantujem, ali radimo na tome da to ostvarimo, sa preko milijardu evra izvoza nakon tih investicija. To je model, velike kompanije, ali i mala preduzeća i pomoć našim ljudima", rekao je Tadić prilikom obilaska gazdinstva Dragana Todorovića iz sela Dublje kod Svilajnca, koji se bavi uzgojem goveda simentalske rase.


Predsednik Tadić je najavio da će ovih dana u Srbiju doći predsednik italijanske vlade Mario Monti sa delom Vlade Italije.


"To pokazuje koliko status kandidata odmah daje efekat. Odmah imamo sastanak sa jednom od najmoćnijih evropskih ekonomija, sa ekonomijom koja je nama komplementarna. Posebno saradnja sa severnim italijanskim regijama može da poboljša kvalitet proizvodnje kod malih i srednjih preduzeća", rekao je Tadić.


On je rekao da ni jedan investitor neće da dođe u Srbiju ukoliko nema političke stabilnosti.


"Politička stabilnost se obezbeđuje kroz demokratizaciju društva, a o tome svoju reč kaže i Evropska unija. Kada vi dobijete status kandidata mi smo dobili sertifikat da smo na dobrom putu, kao kada proizvođač u ovom selu dobije sertifikat za svoje goveđe meso, mi smo dobili za politički proizvod", rekao je Tadić.


On je ocenio da politička stabilnost i dobijanje statusa kandidata za 20 do 30 odsto podiže verovatnoću investicija.


"Bez velikih investitora nema velikog otvaranja radnih mesta. Ali mi moramo da pokrenemo ljude da se sami zaposle. To mora da radi opštinsko rukovodstvo. Tražio sam od ovih farmera da ubede svoje komšije da krenu njihovim putem, da preuzmu neku rižik na sebe a ne da sede u svojoj kući i proklinju nekoga što ne žive bolje", kazao je predsednik Srbije.


On je poručio i da bez proizvoda nema države, nema rasta.


"Treba razmišlajti o ljudskkoj potrebi, kreiranju proizvoda, stvaranju proizvoda, održavanju kvaliteta, smannjenjeu cena. Nema države koja će obezbediti subvencije od kojih ćete živeti lagodno, a ne proizvoditi", kazao je Tadić.


On je doao da je država tu da pomogne ljudima da krenu i zato će firmirati Razvojnu banku, pošto je nemoguće ovakve projekte fiannsirati komercijalnim kreditima.


"Ja podržavam plan premijera Cvetkovića o formiranju razvojne banke. Da li će se to desiti u ovom mandatu vlade ili u sledećem, suština je u tome da bez Razvojne banke mi ne možemo pokrenuti proizvodnju i zaposliti ljude", rekao je Tadić.

POVEZANE VESTI

Sreda 07.03.2012. 19:54
Tadić: Postoji nada za investicije poput Fijata Nema vise laganja ,ovo je bilo sto je bilo a te investicije su nista u odnosu na ono sto ste izgubili.Izbori ce vas oterati u ZATVOR.
Sreda 07.03.2012. 19:59
Швајцарска може да очекује налет цунамија, жесток земљотрес, катастрофалан потоп, огромна клизишта, изненадни вулкан, неочекиван удар ураганског ветра...
Četvrtak 08.03.2012. 07:58
Divna poredjenja i objasnjenja, potpuno prilice doticnom. Samo njegov politicki proizvod za koji je dobio sertifikat ne moze se bas dobro uporediti sa mesom simentalke, vec pre odgovara servilnosti i usluznosti poslusnog psa: Tadicu uradi ovo, kazi av av, sedi...Tadicu izdaj, prebi.....EU gazde su takvu slepu poslisnost umele da nagrade. i treba da se dici da je sertifikovani izdajica i slugan.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online