Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Subota 18.02.2012.
05:23 >> 05:27h
Blic A

MMF: Srbi, moraćete kasnije u penziju

Međunarodni monetarni fond predložio je Srbiji povećanje poreza na dodatu vrednost (PDV), smanjenje mase plata koje se isplaćuju iz budžeta i subvencija, kao i podizanje starosne granice za odlazak u penziju.

Razgovor predstavnika MMF-a sa premijerom Mirkom Cvetkovićem
 

"Blic" piše, pozivajući se na pismo prepuruka MMF-a Srbiji u koji je imao uvid, i da je MMF ocenio da bi nova Vlada Srbije posle izbora trebalo da razmotri mogućnost poreske reforme koja bi podrazumevala smanjenje poreza na dobit i dohodak, a povećanje PDV-a, carine i akcize.

List "Blic" podseća da sve to Misija MMF nije saopštila javnosi Srbije prilikom nedavne posete Beogradu, već da je to po povratku u Vašington formulisala i poslala preporuku.

MMF je naveo da je Vlada Srbije u 2011. prekoračila dozvoljenu potrošnju u budžetu i da je dozvoljeni deficit u državnom budžetu prekoračen za pet milijardi dinara. Misija MMF-a ponovo će doći u Srbiju posle formiranja nove Vlade Srbije, nakon što je nedavno sa Srbijom zamrzla kreditni aranžman iz predostrožnosti.

Za nastavak aranžmana, MMF traži postizanje dogovora o rebalansu budžeta Srbije za 2012, uvajanje srednjoročnog programa koji bi smanjio zaduženost Srbije, kao i ubrzanje strukturnih reformi.

POVEZANE VESTI

Subota 18.02.2012. 06:15
Кога је ММФ лечио - тај је умро од непознате болести! То је моћамн инструмент неолибералног капитализма у којем је профит врхунско божанство, а све друго је само сценографија коју праве власници капитала. Све је у служби неограниченог богаћења богатих и експлоатације остатка света. Прво ћемо вам на проверене начине уништити економију, па ћемо вам понудити капитал, па ћемо вас прогласити презадуженим, па ћемо онда увести строгу штедњу од које ће становништво умирати од глади, падати владе и државе постајати протекторати... Шта ће Србији Космет и Војводина, шта ће Грчкој острва, Русији Сибир... Али, Сибир ће им бити кост запала незгодно у грло, од које ће се, ако Бог да, удавити...
Subota 18.02.2012. 08:17
Pricaju svasta ,zivotni vek je kraci a samim tim njihov predlog je da niko u Srbiji ne dozivi penziju a oni malobrojni i sto rade morace da daju od svog LD deo dzavi i nikada da ga iskoriste.BUDALASTINA.
Subota 18.02.2012. 08:25
To jedino odgovara prdonjama sa enormno visokim platama,gde dolaze u kancelariju provedu 30min,a zatim odu na neki svoj privatni biznis, ili negde u provod !!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online