Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 07.12.2011.
20:24
Beta A

Istorijski uspeh srpskog izvoza

Ako ste mislili da je greška u naslovu nije - premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da je Srbija u prvih deset meseci ove godine povećala svoj izvoz za 25 odsto u odnosu na isti period prošle godine i da to predstavlja "istorijski uspeh".

On je zadovoljan, a narodu baš i nije do smejanja: Mirko Cvetković
 

Postigli smo istorijski, najveći stepen pokriveniosti uvoza našim izvozom, rekao je Cvetković na dodeli nagrada koje Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) dodeljuje najboljim izvoznicima.


"Vlada Srbije je veoma zainteresovana da podrži izvoznike. To je deo nove orijentacije i novog modela razvoja naše privrede", naglasio je Cvetković.


Potpredsednica Vlade Verica Kalanović je napomenula da je Evropska unija (EU) u vremenu krize fokusirana na razvoj i podršku malim i srednjim i preduzećima i da tako, kako je rekla, treba da bude i u Srbiji.


Ceremoniji je prisustvovao i ambasador Italije u Srbiji Armando Varikio koji je rekao da je Srbija tesno ekonomski vezana za EU i da očekuje "dobre vesti" iz Brisela 9. decembra.


Najbolji izvoznik Srbije u 2011. godini je kompanija "Tarket" iz Bačke Palanke, koja proizvodi podne obloge i parkete, a vrednost njenog izvoza je preko 100 miliona evra.


Najbolji izvozni proizvod - medicinski skener za trodimenzionalnu sliku zuba i glave - je napravila kompanija "Medical systems and products" iz Beograda.


Priznanja su dobile i firme "Fabrika specijalne opreme Goša" iz Simićeva, "Patent co." iz Mišićeva i "Eleks komerc" iz Beograda, dok je za preduzetnicu godine proglašena Bilaja Jovanović iz kompanije "Luna".

POVEZANE VESTI

Sreda 07.12.2011. 20:40
Драги деда Мразе !! пишем ти ово писмо јер су ми рекли да моју жељу, можеш само ти да испуниш. А ја сам добар, у школи сам миран, учитељица ме хвали сваки дан. Идем у трећи разред основне школе и кад порастем хоћу да будем дрматор. Мама и тата ми кажу да то не постоји, али ја сваки дан чујем од одраслих да си ти велики дрматор. Да можеш да радиш шта хоћеш и да ти нико не може ништа. Деда и баба само хукну кад те виде, а за моју жељу кажу да само ти можеш да је испуниш. Зато те молим да ми као поклон за Нову Годину учиниш да и ја будем дрматор као ти, да и ја радим шта хоћу и да ми нико не може ништа. А ја ћу одмах кад то постанем, Јоци из трећег два да разбијем нос јер има скупље патике.
Sreda 07.12.2011. 22:11
jadan si ti premijer treba ti dati dve koze i u sumu ti nisi za bolje
Sreda 07.12.2011. 23:40
Sta se smejes ko ker na govno!! dok u Srbiji ima siromasnih a ti izvozis hranu zdravu a onu splacinu ubacujes u Srpske merkate!dabogda te crvi izeli ko usmrdelu kobasicu .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online