Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 21.11.2011.
04:47
B92 A

Šta dobijamo kandidaturom za EU?

Status kandidata za ulazak u Evropsku uniju približiće nas evropskim fondovima, rekla je za "Večernje novosti" direktorka Vladine kancelarije za pridruživanje EU Milica Delević, dok potpredsednik Srpske radikalne stranke Dragan Todorović tvrdi da od kandidature nećemo dobiti ništa.

Milica Delević

Milica Delević podseća da je od 2000. godine Srbija, kroz različite programe, dobila više od dve milijarde evra iz Evropske unije.

"U budžetu Evropske unije za period od 2014. do 2020. godine predviđeno je 12,5 milijardi evra za zemlje zapadnog Balkana.

U tom okviru nalaze se i sredstva koja će biti opredeljena za Srbiju, u zavisnosti od napretka na putu evropskih integracija i uspešnosti u pogledu razvoja sistema upravljanja sredstvima", rekla je ona za "Novosti", odgovarajući na pitanje koliko će Srbija dobiti novca iz evropskih fondova ukoliko dobije status kandidata.

"Ako se uračunaju sredstva i iz pojedinačnih evropskih zemalja, pre svega Nemačke, ova cifra ide na više od tri milijarde", naglasila je Milica Delević.


Todorović: Zar neko veruje da ćemo dobiti bilo šta?

Dragan Todorović

"Od kandidature nećemo dobiti ništa i prosto je neverovatno do koje granice vlast pokušava da prevari sopstveni narod", rekao je sa druge strane Dragan Todorović, govoreći o tome kolika će sredstva pripasti našoj državi ako postane kandidat za EU.

Todorović smatra da je sam čin dobijanja kandidature beznačajan i u tom statusu možemo biti godinama.

"Zar neko veruje da ćemo dobiti bilo šta, ako vidimo kako su prošle Italija i Grčka? Priča o pretpristupnim fondovima je besmislena.

Postoji li iko ko je dobio besplatan kredit. Ne postoji. Naša vlast se ponaša kao kockar koji ide na sve ili ništa. I, kao što se to i događa, izgubiće sve, a neće dobiti ništa", izjavio je Todorović za "Novosti".

Ponedeljak 21.11.2011. 04:58
Iz praznih fondova ,dobit cemo duplo golo,a moze biti da nas i optuze za raspad eu,trebace im dezurni krivac.
Ponedeljak 21.11.2011. 07:26
Виде Даничић Ко о чему, досманлије о приступним фондовима к`о зависници о дроги! Наравно да су теби потребни ти (не)приступни фондови, јер си се навикла на плаћеничку накнаду и живот без рада. Ми обични грађани од тога немамо ништа, напротив - све нам је горе. У земљу је од 2.000, г. ушло преко 70 милијарди евра, за које сем вас нико не зна шта је са њима било. Нама ти приступни фондови нису потребни, а није нас брига што су вама неопходни. Задужујте се на свој терет. Нам није потребна ни јевропа, као што ни ми нисмо потребни њој. Нетрпељивост је обострана. Најбоље да свак иде својим путем. А шта ће бити са вама без фондова и како ћете одговарати за издају државе и народа...
Ponedeljak 21.11.2011. 09:49
Dobićemo kao i Grci i Italijani. Ogromne mjere ŠTEDNJE!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online