Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 08.11.2011.
14:38
Vestionline A

Novi investitori u Vršcu

Predsednik opštine Vršac Čedomir Živković potpisao je ugovore sa četiri kompanije, koji će izgraditi proizvodne pogone u tehnološkom parku, a ukupne investicije mogle bi da dostignu oko 30 miliona evra.

Sporazumi su u prisustvu predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića i zamenika šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji Adrijana Martinsa potpisani sa kompanijama Frezenijus Medikal Ker, Eska dilajt, Roster i Lamp Ist.

Četiri kompanije će graditi proizvodne pogone u Vršcu
 


Posle potpisivanja ugovora, Pajtić je istakao da je partnerstvo pokrajinske Vlade, lokalne samouprave i EU odličan model za otvaranje novih radnih mesta, što je i prioritet Vlade.

"Zbog toga finansiramo i gradimo 15 tehnoloških parkova jer je preduslov za investicije izgradnja infrastrukture", istakao je Pajtić i ukazao da je ovaj projekat važan za građane Vršca, ali i druge nerazvijene opštine u južnom Banatu koji se graniče sa ovom opštinom. Pajtić je rekao da ovaj projekat pokazuje da nije neophodno da se grad nalazi na autoputu da bi privukao investitore, već je važno da postoji dobra saradnja opštinskog rukovodstva sa pokrajinom i drugim partnerima na privlačenju ulagača, uz podršku EU.

Bojan Pajtić

Pajtić je naglasio da je proces evrointegracija važan i kako bi Srbija svoje propise i način življenja prilagodila standardima 21. veka, kao i zbog dobijanja finansijske podrške za projekte, čiji je cilj otvaranje novih radnih mesta i investicija od nekoliko desetina miliona evra.

Ideja o projektu tehnološkog parka započeta je 1996. godine, podsetio je Živković i rekao da je 2008. godine koalicija Demokratske stranke i Socijalističke partije Srbije koja je "vrlo složno na vlasti" u ovoj opštini rešila da realizuje ovaj projekat. On je dodao da su infrastrukturni radovi u tehnološkom parku završeni juna ove godine, posle čega su počeli razgovori sa investitorima koji su otkupili zemljište i krenuće u izgradnju prozvodnih pogona.

Martins je napomenuo da je cilj ovog projekta otvaranje novih radnih mesta i naglasio da je EU donirala 2,7 miliona evra u tehnološki park koji će privlačiti investitore. Procena je da će u ovom parku u narednim godinama biti otvoreno 1.000 radnih mesta, rekao je Martins i istakao da EU ne ulaže samo u infrastrukturu, već i u obuku, studijske posete i promovisanje tehnoloških parkova, koji će privući ulagače. Martins je podsetio da Unija godišnje donira Srbiju sa 200 miliona evra i to je čini daleko najvećim donatorom u Srbiji.


"Ove donacije su jasan pokazatelj političkog opredljenja EU u Srbiji. EU želi da olakša stvaranje uslova kako bi Srbija postala članica EU", poručio je Martins.
Martins je naglasio važnost borbe protiv korupcije, organizovanog kriminala i jačanje vladavine prava.

Vrednost projekta izgradnje infrastrukture tehnološkog parka u Vršcu je oko četiri miliona evra.


Prva kompanija koja će izgraditi proizodni pogon u tehnološkom parku je Lamp ist, koja se bavi proizvodnjom aliminijumske ambalaže za prehrambenu i farmaceutsku industriju.

POVEZANE VESTI

Utorak 08.11.2011. 14:19
...i jos dublje u dugove....a glupi narod ce raditi za 200 do 400 eur / mjesecno, strane kompanije zaposljavati ljude uz subvencije od ca. 10.000 eur po covjeku i godini.....poslije ca. godine radnog staza obavezni otkazi i onda sve ispocetka....cudi me da nema vise stranih ulagaca u ovaj NACIONALNI PARK imenom SRBIJA.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online