Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
19
Četvrtak 03.11.2011.
13:26
Beta A

Poboljšanje platnog bilansa, cilj jaka privreda

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković je izjavio da se uočavaju određeni znaci oporavka privrede zemlje i da procenjeni rast BDP-a iznosi oko dva odsto. Procena deficita platnog bilansa za kraj godine je oko 7,5 odsto BDP-a što je znatno manje nego 2008., kada je deficit bio 21,6 odsto BDP-a.

Direktne strane investicije u prvih sedam meseci ove godine bile su veće nego u drugim državama regiona
 

Cvetković je, na predstavljanju Bele knjige Saveta stranih investitora, koja nudi predloge za poboljšanje poslovne klime, rekao da su direktne strane investicije u prvih sedam meseci ove godine bile 1,6 milijardi dolara, značajno više nego u drugim državama regiona. On je dodao i da je kurs već duže vreme relativno stabilan a promet na međubankarskom deviznom tržištu oko 100 miliona evra dnevno.

Vlada Srbije spremna je da sa Savetom stranih investitora (FIC) dalje radi na unapređenju privredne klime u zemlji, kaže premijer Srbije i dodaje da Vlada Srbije i Savet stranih investitora imaju iste ciljeve a to je stvaranje ekonomski jake i konkurentne privrede Srbije.

Cvetković je naglasio da je Srbija u prethodnom periodu uložila ogroman napor da promeni ne samo negativnu sliku o sebi nego i stvarnost u regionu "kako bi naša evropska perspektiva bila osvarena".

Premijer je kazao da ovogodišnja "Bela knjiga" u predgovoru veliku pažnju usmerava Srbiji na jedan veoma ozbiljan problem u zemlji, a to je visok nivo korupcije. On je dodao da je borba protiv korupcije bila prioritet i u dosadašnjem radu VLade Srbije i da se od toga neće odustati.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 03.11.2011. 13:31
cuti prevrantu. necete dugo. a ni ti se neces izvuci izgovorom da si morao da slusas dedinjsku protuvu.
Četvrtak 03.11.2011. 13:34
kako ga nije sramota da ovoliko "jede +++na"...pa svako razuman ce videti bez ikakvih kalkulacija da je zemlja vec prezaduzena, da je novac imobilisan...da je vezan za ekonomske subjekte...samim tim ga nema...na svakom koraku se gase privatna preduzeca jer novca nema da se vrate pristigli dugovi...jedini u plusu su strane banke jer ukupan opticaj novca u zemlji one pokrivaju sa skoro 92%...koja zemlja ocekuje da pokrene mrtvu proizvodnju ako nam banke diktiraju uslove...strane banke...u vlasnistvu parazita zapadne civilizacije...ovo civilizacija malo zvuci trulo , zar ne??
Četvrtak 03.11.2011. 13:37
Cvetko...jucer kazes, ko to nije u kozi bio da nezna kako ti je tesko...vidim da ti nije nimalo tesko da nastavis dalje lagati, sramota u tvojim godinama.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online