Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 17.10.2011.
23:03
Beta A

Dežer: Sve investicije oko Koridora 10

U Srbiju je u poslednjih deset godina iz EU ušlo više od 11 miljardi evra investicija, ali su sve skoncentrisane oko Koridora 10, rekao je danas ambasador i šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer.

Izazov u narednom periodu je da se investicije prošire u druge krajeve Srbije: Dežer
 

"Kad se pogleda struktura investicija, sve su raspoređene oko Koridora 10, pa je izazov u narednom periodu da se prošire u druge krajeve Srbije", rekao je Dežer na okruglom stolu o Mišljenju Evropske komisije o kandidaturi Srbije.

Komentarišući ekonomske kriterijume i standarde u Izveštaju, Dežer je istakao da je proces privatizacije u Srbiji "daleko od završenog" jer su vremenom privatizacije odlagane. On je istakao da su veliki izazov za srpsku ekonomiju i kontrolisane
cene budući da Vlada Srbije određuje 20 odsto cena među kojima su cena energenata i cena hleba.

Ključne zamerke privrede u segmentu administrativnih kapaciteta su jasnoća propisa, mogućnost njihove primene i previsoki troškovi primene za realni sektor, navela je potpredsednica Privredne komore Srbije (PKS) Vidosava Dzagić.

"Ako se gleda broj zakona koje je doneo parlament, to je pomak. Ali, postavlja se pitanje kvaliteta zakona, njihove primenljivosti i toga da li je Srbija pojedina rešenja prepisala iz rešenja nekih zemalja članica EU ili smo pokušali da vidimo na koji način ćemo ta rešenja implementirati", istakla je Dzagić. Prema njenim rečima, samo primenom evropskih ekoloških standarda kroz nametanje različitih ekoloških taksi i naknada, trošak građana i privrede iznosi 0,9 odsto BDP-a.

Kao drugu manjkovost u primeni evropske regulative, Dzagić je navela neplansko utvrđivanje perioda prilagođavanja primeni novih zakona koje je posledica činjenice Srbija nema mehanizme da utvrdi posledice regulative.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 17.10.2011. 23:40
Ma ajde koga blefiras pokvarenjace, milijarde ste ispumpali iz ove napacene zemlje 1 Kroz zelenaske banke koje gule kozu kamatama kreditima i zakonom dozvoljenim prevarama , zakonima kje su ciljano usvojili vasi puleni na vlasti 2 Kroz kupovinu bud zasto nasih naboljih preduzeca a samim tim i trzista 3 kroz unistenje nase gradjevinske industrije , tako da sada vi dajete kredite uzimate kamete i plus uslovljavate da posao rade vase gradjevinske firme Mogao bih jos da nabrajam al me mrzi ..
Utorak 18.10.2011. 15:08
Kako ste vi samo "darezeljivi". Pa neko ko je nepismen kada vidi koliko ste investirali, pomislice da obozavate Srbiju. PRvo ste unistili sve sto sankcijama, sto direktno bombardovanjem. Dalje, u saradnji sa izdajnicima vlasti doveli ste vase pljackasko-reketaske banke koje iz godine u godinu dupliraju profite sa zelenaskim uslovima koji ne postoje ni priblizno u maticnim zemljama. Dajete kredite za ono sto ste nam vec unistili, za koje treba da vracamo kamate i jos treba da vam kazemo hvala!?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online