Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Nedelja 25.09.2011.
16:29
Vestionline A

LDP: Vlada zbog stranaka uništava Srbiju

Poslanička grupa Liberalno-demokratske partije zatražiće sazivanje vanredne sednice Skupštine Srbije na kojoj bi se razgovaralo o ekonomskoj politici Vlade i najnovijem zaduživanju od milijardu dolara emitovanjem evroobveznica, saopštio je danas lider LDP Cedomir Jovanović.

Čedomir Jovanović

On je na konferenciji za novinare istakao da vlada treba da odgovori šta namerava sa novcem od poslednjeg zaduživanja, kao i da li će ga usmeriti na kapitalne investicije ili za pkrivanje "rupa" u budžetu.

Jovanović smatra da je tim potezom Vlada pokazala da je ekonomska politika koju vodi neodrživa i da se pretvorila u predizbornu kampanju u kojoj se zbog rejtinga stranaka uništava budućnost Srbije.

"Više je Barak Obama ove godine u američkom Kongresu govorio o američkoj privredi nego Mirko Cvetković sa svim svojim ministrima tokom čitavog mandata", kazao je Jovanović.

Lider liberala je mišljenja da se pre rasprave o rebalansu budžeta za ovu godinu u parlamentu mora razgovarati o budućnosti zemlje kako bi se napustila politika ekonomskog populizma.

"Srbija se zadužila emitovanjem evroobveznica na nepoznatom finansijskom tržištu uz nepoznate posrednike i provizije i u najnepovoljnijem trenutku", kazao je Jovanović i dodao da je zaduživanje Srbije, sada u dolarima, isto toliko nepovoljno kao zaduživanje u "švajcarcima" pre nekoliko godina.

"To što je uradila vlada Mirka Cvetkovića jednako je neodgovorno kao Miloševciheva odluka pocetkom 90-ih da kroz sistem piramidalne štednje i uništavanjem devizne štednje u državnim bankama finansira svoju neodrživu nacionalnu politiku", ocenio je Jovanović.

On je dodao da je grad Novi Sad u julu potpisao ugovor o emisiji obveznica na 12 godina po ceni od 6,25 odsto i to za evro, dok je Srbija potpisala ugovor od 7,25 odsto za dolar na 10 godina, čime ispada da je Novi Sad bolji i sigurniji dužnik od Srbije.

Član Izvršnog odbora LDP Vladimir Kravčuk rekao je da će verovatno od tog novca vlada nastojati da nadoknadi sredstva koja je očekivala da će dobiti prodajom "Telekoma Srbije" i izrazio bojazan da će taj novac biti utrošen u "krpljenje" budžetskih rupa.

POVEZANE VESTI

Nedelja 25.09.2011. 16:56
Koliko Vlada zbog stranaka rusi Srbiju, LDP najbolje zna. Zaboga, zarad buduce i zvanicne "bracne" zajednice sa LDP-om, DS i Tadic ruse rad svog coveka i ministra Srbije - Vuka Jeremica. Ne znam da li se LDP vec dogovorio sa Tadicem, da li ce u planiranojn"bracnoj zajednici", u slucaju "razvoda" sa SPS-om, DS preuzeti ulogu "muskarca u kuci" ili ce ljubav opstati, a LDP dobiti ulogu "posvojceta"?U svakom slucaju, oslobodice se uloge "shvalerke" po potrebi. Sve u svemu, ova kera ne laje zarad sela, vec zarad sebe... I godinama oni pljuckaju po Vladi i DS-u, a kad god treba, tu su da podignu ruke.
Nedelja 25.09.2011. 17:32
Čedomora nigde nije bilo dok su ljudi sami sebi sekli prste i udarali eksere u dlanove. Sada se pravi lud a jasno je da se digao kredit jer dolaze na naplatu one obveznice koje su do sada prodavali. Ta mašina je radila ovako : prodavali su obveznice u dinarima ali vezane za evro uz kamatu 14,5 %. Onda su strane banke prodavale evre i kupovali obveznice u dinarima jer je samo tako moglo. Dakle bankari su prodavali evre i kurs evra išao dole po zakonu ponude i potražnje. Sada došlo vreme da dobiju dinare sa kamatom pa za te dinare kupuju evre i kurs evra ide gore. Glodari u panici požar gase benzinom i diže se devizni kredt da se ponudom evra na tržištu smiri kurs. Monetarno samoubistvo.
Nedelja 25.09.2011. 17:09
jer to vlada hoce da se dodvori LDP-u, trebaju im glasovi za sledece glasanje u skupsini, a Ceda je siguran djoker koji spasava vladu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online