Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 14.09.2011.
11:48 >> 17:43h
Vestionline A

Policija hapsi malinare na pruzi Beograd-Bar

Policija sprečava predstavnike Unije proizvođača malina, koji su nezadovoljni otkupnom cenom tog voća, da blokiraju prugu Beograd-Bar kod Požege, izjavio je danas predsednik organizacionog odbora Unije Dobrivoje Radović.

Malinari nezadovoljni kako se država odnosi prema njima

Radović je kazao da policija ne dozvoljava malinarima da priđu pruzi, gde je za 16 sati bila najavljena blokada.

"Pre pola sata policija je privela i sekretara Unije Aleksandra Mitrovića", rekao je on i dodao da u Požegu i dalje pristižu malinari iz Užica, Ivanjice, Bajine Bašte i drugih mesta zapadne Srbije, ali da za sada sukoba sa policijom nije bilo.

Radović je rekao da je u blokadi i put Požega-Valjevo i Užice-Bajina Bašta, navodeći da su malinari "revoltirani ponašanjem Ministarstva poljoprivrede i da će radikalizovati proteste", ali nije želeo da navede detalje.

Predstavnici Unije i Ministarstva poljoprivrede nisu sinoć uspeli da se dogovore oko jedinstvene otkupne cene maline za sve malinare u Srbiji, kao ni oko subvencije za izvoz tog voća.


Malinari protestuju u Bajinoj Bašti, Prijepolju, Priboju, Novoj Varoši, Ivanjici, Požegi, Kosjeriću i Aleksandrovcu, sa zahtevom da otkupna cena malina, koja je sada 85 do 95 dinara, bude povećana na 100 dinara, a subvencije za izvoz budu 26 dinara po kilogramu.

Protest malinara je počeo 11. septembra, a policija im je zabranila da traktorima dođu u Beograd. Aleksandar Mitrović je kazao da je u toku noći blokiran magistralni putni pravac iz Bajine Bašte ka Loznici, a očekuje se i blokada puta iz Kosjerića ka Požegi.

"Blokade i protesti neće prestati, a o tome koliko će trajati i na koji način će malinari dalje iskazivati svoje nezadovoljstvo, odlučivaće Unija", dodao je Mitrović.

On je kazao i da će Unija tražiti prijem i kod Evropske komisije u Briselu, od koje će tražiti pomoć u rešavanju problema.

"Mislim da ćemo pre biti primljeni u Briselu, nego u Beogradu, jer iz ministarstva poljoprivrede ne vide dalje od Rudnika i ne razmišljaju kako da pomognu seljaku", kazao je Mitrović i dodao da će ako protesti i blokade ne daju rezultate, svi malinari doći u Beograd.

On je ponovio da malinari i dalje pozivaju ministra poljoprivrede Dušana Petrovića i premiijera Mirka Cvetkovića da dođu na razgovor u Užice.

Pomoćnik ministra poljoprivrede Miloš Milovanović izjavio je sinoć nakon sastanka s predstavnicima malinara da je njihov zahtev za subvencije od 26 dinara po kilogramu tog voća "nerealna" i da "neće biti ispunjen".

POVEZANE VESTI

Sreda 14.09.2011. 12:26
policija zabranila dolazak malinara u Bg a dozvolice pederima da zaustavljaju saobracaj.Sramota! Isplati se biti nenormalan.Treba svi da izadjemo na ulice,kao Grci!
Sreda 14.09.2011. 19:58
Чињеница је да држава нема средстава за исплату захтева малинара,али ако владајући лопови врате оно што су покрали биће довољно и за повишице пензија и плата.Малинари не смеју убудуће да најављују своје намере и само тако могу да успеју у овом надам се почетку општег устанка против крвопија.
Sreda 14.09.2011. 19:03
pa ovako malo racunice gde ostaje najvise para od malina,naravno nekome u fotelji u Bg,a racunica kaze u Fr 1kg maline je od 4,50 do 5 eura,ako je otkupna cena 1 euro plus prevoz 20t maline do Fr je oko 1300 eura,znaci plus 65 centi po kilogramu dodamo na 1 euro otkupa,ukupno iznosi 1,65.Sada da pitamo gospodu gde je razlika od 1,65 do 4,50eura.Najmanje ima onaj grdan seljak koji je okopa,oreze,oprska i ubere gledajuci u nebo svakoga dana.Bando dizite cenu ljudima,pa treba da traze 1,50 ne 120 din.Neki foteljas iz Bg se debelo igra sa njihovim znojem
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online