Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 05.08.2011.
00:44
Beta A

Putari: Plate ili blokiramo Koridor 10

Predstavnici Samostalnog sindikata putara Srbije napustili su sastanak o planu restrukturiranja firme Nibens. Na sastanku u Agenciji za privatizaciju u Beogradu bili su predstavnici banaka, Vlade Srbije i grupe Nibens. Sindikalci su zapretili da će u utorak blokirati Koridor 10 i granične prelaze ukoliko im u petak 5. avgusta ne budu isplaćene plate.

Ukoliko im ne budu isplaćene plate, putari će blokirati Koridor 10
 

"Radi se o neodgovornim ljudima koji nisu svesni problema i situacije. Napustili smo sastanak i ukoliko do petka ne isplate sve zaostale zarade i ne obezbede sredstva za nastavak rada, u utorak će biti blokiran Koridor 10, kao i granični prelazi što će trajati do ispunjenja zahteva", rekla je agenciji Beta predsednica Samostalnog sindikata putara Srbije Sonja Vukanović. Ona je dodala da će se u međuvremenu nastaviti blokada Ibarske magistrale.

Kako je agenciji Beta ranije rečeno u Aik banci, koja je najveći poverilac Nibensa, banke su se dogovorile o principu plana za restruktuiranje preduzeća iz Nibens grupe, a na današnjem sastanku je trebalo da se dogovore o detaljima tog plana.

Računi 12 preduzeća iz grupe Nibens su blokirani zbog duga bankama, dobavljačima i državi koji ukupno iznosi 170 miliona evra, od čega su potraživanja banaka 110 do 130 miliona evra.

Preduzeća iz grupe Nibens imaju više od 5.000 zapošenih, a pet putarskih preduzeća iz te grupe održava više od 40 odsto puteva u Srbiji i učestvuje u izgradnji autoputa na Koridoru 10 kroz Srbiju. Banke koje su najveći poverioci grupacije, zatražile su blokadu računa te bez njihovog odobrenja nije moguće započeti reorganizaciju grupe. Vlada Srbije kojoj Nibens duguje oko 30 miliona evra, kazala je da će prihvatiti svaki predlog banaka o restrukturiranju koji omogućava očuvanje radnih mesta.

Banke su se polovinom juna načelno složile da predlože novu upravu grupe i mere za nastavljanje poslovanja Nibens grupe i za nalaženje strateških partnera.

Vlasnik Nibens grupe Milo Đurašković i sedam rukovodilaca preduzeća te grupacije uhapšeni su u maju pod sumnjom da su oštetili kruševačku fabriku maziva FAM za 32 miliona evra.

POVEZANE VESTI

Petak 05.08.2011. 01:13
Kakav koridor ,celu Srbiju! I platu od 1500 evra odma za onog sa lopatom,dosta bre više te evropske sprdačine sa narodom,sada mi njih da jebemo .UKOČIMO CELU SRBIJU UKOČIMO SVE,ŽIVEO SAM U BOSNI DO 95 TE ,2 GOD NIJE BILO STRUJE IVODE,SNADJE SE ČOVEK,ALI MORAMO DO KRAJA,DO KRAJA UKOČITI SVE UGUŠITI VLAST ILI ĆE ONI NAS,PRAVDA I BORBA SU NA NAŠOJ STRANI
Petak 05.08.2011. 01:14
Stvarno mi nije jasno sta vise cekate. zaustavite potpuno posao, ionako kasnite mesecima. Mrka ce se iznervirati, ali opet moze da slaze za 1 rok.
Petak 05.08.2011. 01:31
Radnik je uvek u pravu, kad vladu nije briga zasto bi oni radili dzaba. Nije vam ovo "gospodo" iz vlade ' 99-ta, obnova zemlje, embargo, dicite se i busate u prsa da ste demokrate, pa izvolite i platite ljudima to sto im dugujete. Ali koliko ja vidim " iz te torbe ne ispadaju paskurice", treba vam kinta za izbore, e pa nece moci " gospodo", radnik se opametio, pa strajkuje i treba. puna podrska radnicima, ne popustajte, samo napred.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online