Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 04.08.2011.
13:11
Vestionline, Beta A

Radnici "Nibens grupe" blokirali Ibarsku

Radnici preduzeća za puteve "Beograd", koje posluje u okviru "Nibens grupe" blokirali su deo Ibarske magistrale na prevoju kod Rudnika i u blizini Ljiga, izjavila je predsednica Samostalnog sindikata putara Srbije Sonja Vukanović.

Putari čekaju rešenje problema

Putari "Nibens grupe" čekujući da se bankari, kojima je dat rok do podne, usaglase o reorganizaciji i reprogramu dugova tih preduzeća protestuju i ispred poslovnih prostorija AIK banke, svako u svom gradu, rekla je Vukanovićeva.

U Agenciji za privatizaciju danas bi trebalo da se održi, prema njenim rečima, još jedan sastanak predstavnika putara, vlade, resornog ministarstva i banaka, koje treba da kažu da li su se dogovorile o sudbini prezaduženih preduzeća "Nibens grupe".

Ona je kazala da radnici prave gužvu na šalterim AIK banke, koja je najveći finansijski poverilac Nibensa, raspitujući se o proceduri za gašenje računa.

Vukanovićeva je kazala da je Agencija za privatizaciju najavila da će se ukoliko i današnji sastanak propadne pet preduzeća “Nibensa“, u kojima još nije završen proces privatizacije, vratiti pod okrilje države.

To su od putarskih preduzeća "Beograd", "Bačkaput" i "Partizanski put", kao i preduzeća ZGOP Novi Sad i "Budućnost" iz Preševa.

Banke, kao najveći poverioci putara "Nibens grupe", potražuju između 110 i 130 miliona evra.

Radnici preduzeća za puteve "Beograd", "Bačkaput", "Niš", "Vranje" i "Kragujevac", koji su prošlog meseca dva puta blokirali radove na izgradnji Koridora 10 u Vojvodini, kažu da još nije postignut dogovor o odlaganju naplate potraživanja sa AIK bankom, koja je njihov najveći finansijski poverilac.

AIK banka je, sa druge strane, saopštila u sredu da su poslovne banke dogovorile principe plana restrukturiranja "Nibens" grupacije, kojim će biti omogućena deblokada računa i reprogramiranje obaveza tog poslovnog sistema.


Mrka se nada dogovoru

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić očekuje da će danas biti postignut dogovor banaka i države o početku restrukturiranja Nibens grupe.

Očekuje dogovor: Milutin Mrkonjić

"Država neće dozvoliti da 5.500 stručnih radnika ostane bez posla", kazao je Mrkonjić novinarima nakon obilaska radova na rekonstrukciji autoputa i petlje “Gazela“ u Beogradu.

Mrkonjić je rekao da, ukoliko se postigne dogovor, radnici “Nibensa“ već sutra mogu da nastave radove na Koridoru 10 i održavanju puteva.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online