Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 01.08.2011.
19:22
Jutarnji.hr A

Cepter gradi luksuzne jahte u hrvatskim brodogradilištima

Filip Cepter, koji je poslovnu imperiju izgradio na čuvenom posuđu, namerava da uđe i u posao izgradnje luksuznih jahti. Primer šta će njegovo brodogradilište u Hrvatskoj moći da napravi je 50-metarska megajahta "JoyMe" koja je u ličnom vlasništvu porodice Cepter, a u prvu plovidbu je krenula pre nedelju dana.

Cepterova luksuzna jahta pravljena je u Kraljevici, a dovršena u Šibeniku godinu dana pošto je njeno pojavljivanje najavljeno. Iako je namenjena za uživanje porodice Cepter ova jahta je i svojevrsna reklama za sledeće koje će se graditi u Cepterovom brodogradilištu. 

"Kao i avioni moje ZeptAir kompanije, JoyMe se enterijerom, eksterijerom i tehnološki razlikuje od svega što konkurencija nudi", rekao je srpski biznismen za hrvatski "Jutarnji list". 

Prvi primerak budućeg Cepterovog poslovnog poduhvata vredan je 30 miliona evra, a veličinom i spoljašnjim izgledom odskače od ostalih plovila u splitskoj marini, piše "Jutarnji list". Na najnižoj od tri etaže spektakularnog broda nalazi se krmena platforma sa prostorom za sunčanje, teretanom, saunom i sobom za hromoterapiju. Na središnjem nivou su četiri apartmana za goste, salon i bar za kojim, umesto stolaca, vise drvene bele ljuljaške. Na poslednjem spratu, tik do komandnog mosta, smeštena su dva apartmana namenjena bračnom paru Cepter i njihovoj 10-godišnjoj ćerci Emi.

Cepter je hrvatskom listu rekao da mu je odmor u Hrvatskoj "probudio nove strasti" i poslovne ideje.  

"Hrvatski Jadran probudio mi je novu strast. Strast za odmorom i uživanjem, ali i biznisom u smislu proizvoda koji pretpostavlja takav način života. Stoga brodogradnja iz moje trenutne vizure deluje kao vrhunsko poslovno dostignuće. Brod na kojem danas sedimo tek je prvi koji smo proizveli. Nakon spoznaje koliko je manjkavosti prisutno u tom segmentu na ovom području, ali ipak svesni postojećeg potencijala, odlučili smo da nastavimo s izradom luksuznih jahti. Sledeću bi trebalo da počnemo da gradimo već za tri meseca. Planiramo da je završimo već za godinu i po", kaže srpski milioner.

Cepter tvrdi da poznatih kupaca nema i da će sam finansirati izgradnju novih primeraka luksuznih plovila, a tek u kasnijoj fazi će se tražiti kupac prema čijim željama će se jahta završavati. Na jahtama će stajati potpis splitske firme "Philip Zepter Yachts", a biće izgrađene u brodogradilištu u Šibeniku. 

"U Srbiji me malo vole, malo mrze" 

Na pitanje novinara "Jutarnjeg lista" u kojoj meri je vezan za Srbiju Cepter kaže da u domovini ostvaruje samo jedan posto svojih prihoda, ali da je uvek u fokusu zbog čega je navikao da ga i vole i mrze. "Zavist je jedina izvesnost koja prati svakog uspešnog čoveka", rekao je srpski biznismen.

Svoje poslovanje u Hrvatskoj Cepter je opisao kao "još uvek pristojno".

POVEZANE VESTI

Utorak 02.08.2011. 15:55
ZNAO COVEK KAKO DA USTINE KINTU I SAD GA BOLE TUKI
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online