Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 13.07.2011.
08:51
Blic A

Mrkonjić ponudio Kinezima da grade ceo koridor 11

Milutin Mrkonjić, ministar infrastrukture i energetike, ponudio je Kinezima učešće u dva velika projekta - koridor 11 i modernizaciju pruge na koridoru 10. Ponuđena im je cela trasa autoputa koridor 11 od Beograda do Bara, sem dela koji Srbija sama radi.

Milutin Mrkonjić
 

“Oni su uzeli svu dokumentaciju i doneće odluku do oktobra da li žele da se uključe u ovaj projekat”, rekao je za “Blic” Mrkonjić.


Vrednost tradova iznosi pet milijardi evra za koridor 11 i četiri milijarde i 600 miliona evra za prugu. Rokovi su sedam godina i na svom komitetu će doneti odluku.


- Radi se o istom aranžmanu kao i za most Zemun-Borča. Da kineska razvojna banka uđe u finansiranje tih projekata, kineske firme rade deo posla pod istim uslobvima kao i za most. Dogovor je postignut da se to radi zajedno sa Crnom Gorom. To će oni potvrditi u utorak, 20. jula, u Beogradu - navodi Mrkonjić.


On je dodao da su Kinezi zainteresovani i za ulaganje u energetiku u Srbiji, posebo u hidropotencijal. Ministar za infrastrukturu se osvrnuo i na problem sa radnicima “Nibens grupe“, čiji je vlasnik Milo Đurašković uhapšen, a koji su protestovali ispred Vlade Srbije.


- Vlada Srbije je učinila maksimalan napor da ubedi najveće poverioce, a to su banke, da preuzmu upravljanje “Nibensom“. Ipak, taj dogovor sa bankama se sporo sprovodi iako postoji i banke do sada nisu završile svoj deo posla - navodi Mrkonjić.


Oko 500 zaposlenih u putarskim firmama “Nibens grupe” su od podneva protestovali ispred Vlade Srbije.


Radnici preduzeća za puteve “Vranje”, “Niš”, “Kragujevac”, “Beograd”, “Bačkaput” i “Partizanski put”, uz podršku Samostalnog sindikata putara Srbije, zahtevaju da se odblokiraju računi, reše problemi tih preduzeća, isplate zaostale zarade i da im se omogući da rade.

POVEZANE VESTI

Sreda 13.07.2011. 09:25
E moj Mrko, da su Adam i Eva bili Kinezi, naša istorija bi bila sasvim drgačija. Ostavili bi jabuku da visi na grani a pojeli zmiju... pa ti vidi.
Sreda 13.07.2011. 12:41
koridor 11 ne postoji! koridor 11 su izmisljotina crnogoraca da bi tom pravcu dali vaznost. zasto srbi da grade auto put prema crnoj gori,da crnogorci iz srbije brze stignu svojim kucama u crnoj gori? srbi iz srbije moraju prestati biti naivni.
Sreda 13.07.2011. 13:09
Да ли је могуће да је наш министар коначно схватио колико не уме да ради посао? После чувеног Кинеског моста схватио је како се стварно ради посао... Али... Не може то тек тако већ 3 године нас залуђују са тим Коридором 10 а сада када не могу да га одраде како су обећавали хоће другима да препусте! А ко ће да одговара???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online