Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 21.05.2011.
21:40
Beta A

Novosadski sajam: Planulo 300 traktora

Generalni direktor Novosadskog sajma Goran Vasić izjavio je da je poseta na ovogodišnjem 78. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu bila za 10 do 15 odsto veća nego lane i precizirao da je tu manifestaciju posetilo oko 300.000 ljudi.

Ogromni traktori, najlepša grla sa vojvođanskih gazdinstava prava su atrakcija za decu
 

Vasić je na završnoj konferenciji za novinare ocenio da Međunarodni poljoprivredni sajam iz godine u godinu dobija na značaju, što je dokazao i porast broja posetilaca.

Generalni direktor sajma je rekao da su organizatori ovogodišnje priredbe imali "određenu zebnju" zbog promena u Ministarstvu poljoprivrede, ali je bez obzira na to krajnji cilj realizovan.

"Izložba stoke, koja je stub ove priredbe od njenog nastanka, bila je lepša i kvalitetnija od prošlogodišnje. Veliki kvalitet dali su i domaći proizvođači i uvoznici poljoprivredne mehanizacije, jer su posetioc mogli da vide sve ono što je aktuelno u Evropi", rekao je Vasić.

Član Izvršnog odbora Novosadskog sajma Bojan Gajić rekao je da je na organizaciji ovogodišnjeg sajma radilo oko 10.000 ljudi i da je 78. poljoprivredni sajam "definitivno pokrenuo grad".

"Novosadski poljoprivredni sajam je jedini u regionu koji je ove godine zabeležio rast i to samo po sebi daje veći značaj ovoj priredbi i putokaz da poljoprivreda izlazi iz krize", rekao je Gajić.

Prema njegovim rečima, na ovogodišnjem sajmu izlagači poljoprivredne mehanizacije prodali su više od 300 traktora, a mnogi izlagači već sada su najavili da će udvostručiti izložbeni prostor naredne godine.

Ambasador Portugala, koji je bio zemlj-partner na ovogodišnjem sajmu, Luiš de Almeida Sampaio, rekao je da je izuteno ponosan na učešće svoje zemlje na ovogodišnjem sajmu i dodao da je ono rezultat strateškog opredeljenja Vlade Portugala i deo planirane ekonomske politike.

"Naš cilj je jednostavan. Portugal vidi svoju ekonomsku budućnost u internacionalizaciji, a zapadni Balkan kao naredno područje u tom procesu i poslednju etapu širenja Evropske unije", rekao je Sampaio.

"Ovo nije avanturizam, već stvaranje baze za produbljivanje ekonomskih odnosa dve zemlje", rekao je Sampaio.

Pomoćnik ministra poljoprivrede Miloš Milovanović ocenio je da Novosadski sajam ima na šta da bude ponosan, jer je Međunarodni poljoprivredni sajam ove godine privukao veliku međunardonu pažnju.

Na 78. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu učestvovalo je 1.500 izlagača, koji su predstavili proizvode iz 60 zemalja. Sajam se danas završio.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online