Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 18.04.2011.
18:53
Beta A

Telekom Austrija: Nije bilo dogovora s Vladom Srbije

Telekom Austrija odbacio je navode Saveta za borbu protiv korupcije o postojanju tajnog dogovora sa srpskom vladom o kupovini Telekoma Srbije.

Telekom Austrija odbija optužbe o tenderu kao "dimnoj zavesi"

Kako se ističe u saopštenju, optužbe predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verice Barać da je tender Telekom Srbije samo "dimna zavesa" i da je dogovor o prodaji unapred postignut, Telekom Austrija odbacuju kao neistinite i neosnovane i nepotkrepljene.


Telekom Austrija je spreman da preduzme odgovarajuće pravne mere u slučaju bilo koje naredne klevetničke izjave koja može da šteti poslovnom ugledu kompanije i investicijama u Srbiji, navodi se u saopštenju.
 

Posvećeni Srbiji

Kao najveći grinfild investitor u Srbiji, gde poseduje mobilnog operatera Vip mobajl, Telekom Ausrija je veoma posvećen ulaganju na srpsko tržište. Kako se navodi, Telekom Austrija, koji posluje u osam država i ima 22 milliona korisnika ima ugled u regionu centralne i istočne Evrope i uspešne rezultate u preuzimanjima kompanija.

Naglašava se i da je komunikacija između Telekom Austrija grupe i srpske Vlade bila isključivo u skladu sa zakonom i pravilima tendera, kao i da je na tenderu za prodaju 51 odsto akcija srpske kompanije učestvovao sa još šest respektabilnih ponuđača.


Telekoma Austrija, kao kompanija listirana na Bečkoj berzi, dodaje se, posvećena je strogom poštovanju pravila berzanskog poslovanja i najvišim standardima korporativnog upravljanja na domaćem i stranim tržištima.


Vlada Srbije produžila je do 3. maja rok Telekomu Austrije, kao jedinom ponuđaču na tenderu za kupovinu 51 odsto akcija Telekoma Srbije, da poboljša ponudu.


Austrijska kompanija ponudila je od 800 do 950 miliona evra za 51 odsto akcija Telekma Srbije i dodatnih 450 miliona evra za investicije, dok Vlade Srbije traži najmanje 1,4 milijarde evra za akcije srpske telekomunikacione kompanije.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 18.04.2011. 19:09
Telekom Austrija je poznata po postenju , svakih par meseci su im menadzeri na sudu zbog korupcije i mita ! Ova Austrijska bagra se dobro uklapa sa nasim Hepatiticarima po postenju , braca po kradji i lopovluku .
Sreda 11.05.2011. 11:28
bice. bice, dogovora. malo se tupi...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online