Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 12.04.2011.
12:23
Vestionline A

Austrijancima produžen rok za ponudu

Vlada Srbije je danas do 3. maja produžila rok Telekomu Austrije da poboljša ponudu za kupovinu 51 odsto kapitala Telekoma Srbije. Odluka je doneta na zahteva Telekoma Austrija, saopštila je Vlada. Premijer Mirko Cvetković danas je izjavio da Telekom Austrije još nije dostavio novu ponudu, i da se nada da će ona stići danas, što je trebalo da bude poslednji dan roka.

"Austrijska kompanija je dobila dodatnih 15 dana za dopunu dostavljene dokumentacije i prilagođavanje finansijskog dela ponude uslovima koji su propisani tenderom", navedeno je u saopštenju.

Vlada Srbije je 29. marta za 15 dana Telekomu Austrije produžila rok za poboljšanje ponude za kupovinu Telekoma Srbije. Iako je ova odluka doneta još krajem marta, premijer Cvetković je danas izjavio da se nada da će Austrija telekom do kraja roka, to jest danas, dostaviti ponudu. 

"Moguća su tri ishoda u slučaju prodaje 'Telekoma Srbije' ", rekao je Cvetković novinarima na skupu povodoma obeležavanja Dana konkurencije.

Verujem da će doći do bolje ponude: Mirko Cvetković
 

On je objasnio da je moguće da ''Telekom Austrija'' poboljša ponudu i ponudi cenu od 1,4 milijarde evra za 51 odsto kapitala ''Telekoma Srbije'', što je bio minimalni uslov na tenderu za prodaju te kompanije, i ponuda bi u tom slučaju bila prihvaćena.

U početnoj ponudi Telekom Austrija, koji je bio jedini ponuđač, ponudio je cenu od 950 miliona evra i 450 miliona evra za investicije. Druga mogućnost je, kako je naveo Cvetković, da austrijski "Telekom" ne poboljša ponudi, što bi značilo da se obustavlja postupak prodaje "Telekoma Srbija".

"U slučaju da austrijski 'Telekom' poboljša ponudu, ali nedovoljno, otvoriće se formalni pregovori sa ciljem da se vidi da li će se postići utvrđena minimalna cena", rekao je Cvetković.

POVEZANE VESTI

Utorak 12.04.2011. 12:26
Шибицари!!!! Жури вам се да продате Телеком пре избора!
Utorak 12.04.2011. 19:20
Kako je ovo zalosno pa skoro smesno...ej breee...nisu ponudili minimalnu cenu do kad je trebalo, znaci tender PROPADA i KRAJ. Svabe ovo rade jer znaju da ce zuti da ga prodaju za but zasto samo da ostanu na vlasti, sto vise vremena prodje to su zuti vise bezazleni i kako koji dan prolazi bice spremni da ga prodaju za JOS manje pare. A (ne daj Boza) ako prodaju, bice to jos jedna "uspesna privatizacija"....seme im se zatrlo da Bog da !
Utorak 12.04.2011. 20:22
Sve bi bilo lepo da kupci ne znaju da smo mi te pare već popili, pa kafandžija već kuca na prozor sa pandurima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online