Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 29.03.2011.
18:32
Beta A

Vlada traži od Austrijanaca više para za Telekom

Vlada Srbije zatražila je u utorak od Telekoma Austrije da poveća ponuđenu cenu za kupovinu 51 odsto akicija Telekoma Srbije, kako bi odgovarala uslovima tendera.

Telekom Austrija mora da upotpuni ponudu za kupovinu 51 odsto akcija Telekoma Srbija
 

Kompanija Telekom Austrija ponudila je 950 miliona evra za akcije i 450 miliona evra za investicije, dok je Vlada Srbije odredila da je minimalna cena za 51 odsto akcija Telekom Srbija 1,4 milijarde evra, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija Srbije.


Na osnovu analize i preporuke savetnika za prodaju akcija, Radna grupa za prodaju Telekoma Srbija konstatovala je da je ponuda koju je dostavio Telekom Austrije nepotpuna, odnosno da finansijski deo ponude ne odgovara uslovima propisanim tenderom.


U skladu sa ovom analizom Radne grupe i preporuke savetnika, Vlada Srbije zatražila je od Telekom Austrija da dopuni dokumentaciju koju je dostavila prilikom slanja ponude, kao i da finansijski deo ponude prilagodi uslovima koji su propisani tenderom.


Austrijskoj kompaniji ostavljen je rok od 15 dana da dopuni dokumentaciju i prilagodi ponudu uslovima tendera, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija Srbije.

POVEZANE VESTI

Utorak 29.03.2011. 22:47
Pre nekoliko dana sam napisao, da su izjave premijera Cvetkovica u vezi ponude za Telekom vrlo indikativne da priprema neku podvalu, jer je umesto jasne ocene da se ponuda odbacuje, zato sto ne odgovara uslovima propisane privatizacije, on svojom izjavom daje mig ponudjacu, da moze da nastavi da u direktnim pregovorima kupi Telekom za minimalnu sumu, bez investicija i socijalnog programa za visak radne snage. Bojim se da se radi o dogovorenom dilu, da na mala vrata, bez prave konkurencije, posao dobije Telekom Austrija. Voleo bih da nisam u pravu i da Vlada proglasi da je tender propao. Sto se tice ocene ministra Markovica "da se radi o uvreljivoj ponudi", sto je potpuno u pravu, misljenja s
Utorak 29.03.2011. 22:49
... misljenja sam da on nije u toku sta se iza brda valja, tj nije ukljucen u deobu provizije. Ako su moje sumnje opravdane, a vec ima najava da ce se tako dalje odvijati, onda mozemo vrlo brzo ocekivati, da se 450 miliona investicija prelije u cenu za kupovinu Telekoma. Nisu se slucajno podudarila zbirna cifra ponudjene cene /deonice + investicije/, sa onom cenom po kojoj bi g. Cvetkovic prodao Telekom. Sve bi to bilo u redu, da je premijer od oca nasledio Telekom Srbije. Ovako, cim je preuzeo i funkciju ministra finansije, zarazio se virusom Dinkica, da drzavne pare i imovinu tretira kao babovinu.
Utorak 29.03.2011. 22:50
Opozicione stranke bi trebalo da zatraze stavljanje, po hitnom postupku, na dnevni red Skupstine Srbije, formiranje anketnog odbora da preispita sve u vezi tendera za prodaju Telekoma i utvrdi odgovornost premijera Cvetkovica & Co u ovom korupcionaskom poslu. Sada mi tek postaju jasni pravi motivi za tzv. "rekonstrukciju" Vlade. Trebalo je proviziju podeliti na sto manji broj osoba, a posebno udaljiti alavog Dinkica i naivnu ministarku finansija, nasu Alisu u zemlji cuda, koja je mogla da napravi neku smetnju, ukazujuci na krsenje zakona u sprovodjenju tendera.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online