Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 23.02.2011.
16:57
Vestionline A

Radujko: Prodaja Telekoma neizvesna

Generalni direktor Telekoma Srbija Branko Radujko izjavio je da je prodaja Telekoma neizvesna, da je prati mnogo teškoća, ali i protivljenja i da je taj proces komlikovan jer ne zavisi samo od dobrih rezultata koje kompanija ostvaruje.

Branko Radujko

"Kupci gledaju i kretanje kursa, potrošačku moć i stanje na finansijskom tržištu", rekao je Radujko u intervjuu za NIN. "Teško je proceniti šta će biti ishod procesa, hoće li biti uspeha i ako bude ko će biti kupac", dodao je generalni direktor Telekoma, podsetivši da je to najuspešnija srpska firma.


Telekom danas ima 9.468 zaposlenih ili 505 manje nego pre tri godine kad je menadžment sa Radujkom na čelu, preuzeo kompaniju.


"Imali smo permanentno smanjenje zaposlenih kojih je nekada bilo skoro 14.000, prirodnim putem, izdvajanjem non-kor delatnosti i stimulativnim programima", kaže Radujko.


On navodi da u strukturi prihoda Telekoma fiksna telefonija učestvuje sa 50 odsto, mobilna 42-43odsto, a ostalo čine internet i multimedija. Pri tom je, kako je rekao, profit od fiksne telefonije i dalje veoma mali. Sumirajući rezultate u prošle tri godine, Radujko je ocenio da je uprkos dramatičnim kursnim razlikama, padu potrošačke moći, gubitku dela tržišta na Kosovu i Metohiji, dug kompanije skoro prepolovljen.


On je napomenuo da je u poslednje dve rekordne godine po ostvarenom profitu, koji na kraju 2010. godine iznosio 15,8 milijardi dinara, manje zaposlenih, da je isplaćeno 160 miliona evra dividendi akcionarima i da je zadržano tržišno učešće na nivou koji je Telekom imao od pre krize. "Od visoko zadužene kompanije postali smo relativno nisko zadužena", rekao je Radujko.

Austrija Telekom i dalje zainteresovan 

 

Generalni direktor Telekom Austrija Grupe Hanes Amecrajter izjavio je danas da je ta kompanija zainteresovana za Telekom Srbija i da "sve zavisi da li će podaci koje dobijemo ispuniti naša očekivanja, jer se vodimo biznis logikom".
Amecrajter je dodao da je rok za dostavljanej ponuda na tenderu za Telekom 21. mart i da će kompanija, pošto proceni pravu vrednost Telekoma Srbija odlučiti da li će učestvovati na tenderu za kupovinu 51 odsto srpskog operatera.
On je istakao da je ta kompanija zainetersovana za region Jugoistočne Evrope, posebno za zemlje u kojima već posluje.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online