Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 05.02.2011.
03:37
Alo! A

Mišković: Počeo sam od kineskih žaba!

Predsednik “Delta holdinga” Miroslav Mišković, povodom proslave 20 godina postojanja ove kompanije, prisetio se kako je nastala njegova imperija na ovim prostorima.

Slobin sin Marko je nosio gajbice - pa zaradio; Mišković i saradnici su prodavali žabe i - zaradili još više
 

- Sve što je nastalo, nastalo je od 2000. do 2011, poručio je Mišković, navodeći da je pre toga sve počelo od kineske robe!


- Kompanija “Delta” je posao započela u dve iznajmljene sobe hotela “Slavija”, a tadašnji komercijalni direktor Nebojša Šaranović promovisao je kineske zelene žabe ispred tog hotela. To nam je bio prvi posao i dobro smo prošli - otvorio je dušu jedan od najbogatijih Srba.
 

“Maksi” će biti prodat u martu

Mišković je juče najavio da će u roku od mesec dana biti završeni pregovori o prodaji trgovinskog lanca “Delta maksi” “jednoj poznatoj evropskoj kompaniji” i najavio da će novac od prodaje uložiti u razvoj agrara.

Kako piše beogradski “Alo!”, reč je o plastičnim igračkama na baterije, zelene boje, koje su mogle da skakuću po vodi. Pored toga, osnivači su shvatili da budućnost svakako pripada Istoku, pa su pored žaba uvozili, prema izvoru “Alo!“, i svilene kineske kravate i košulje.


- I u tome što ništa nismo izmislili već smo sve tehnologije rada kupili u inostranstvu, jer je bilo jednostavnije kupiti ih tamo gde su bile razvijene - rekao je Mišković i istakao da je kapital kompanije 31. decembra 1999. bio 16 miliona evra, da je kompanija zapošljavala 634 radnika, imala dug od 12 miliona evra i promet od 70 miliona evra.


- Danas kompanija duguje 900 miliona evra, zapošljava 24.000 radnika i ostvaruje promet od oko tri milijarde evra. Moram da kažem da smo 82 odsto prihoda u 2010. ostvarili kroz kompanije koje je “Delta” sama izgradila, a ostatak kroz privatizovane kompanije.
 

Dodik, Babić i Mas

Svečanoj proslavi “Delta holdinga” prisustvovali su i predsednik i premijer Republike Srpske, Milorad Dodik i Aleksandar Džombić, ambasadori Rusije i Nemačke, Aleksandar Konuzin i Volfram Mas, Miodrag Babić, kao i mnogobrojni predstavnici privrede, banaka i državnih institucija. Gostima se obratio i izvršni direktor italijanske “Đenerali grupe” Serđo Balbinot.

Na svečanosti obeležavanja 20 godina od osnivanja “Delta holdinga”, kojem je prisustvovao i premijer Mirko Cvetković, Mišković je naglasio da je agrar “srpska nafta”, ukazujući da prihodi od izvoza agrarnih proizvoda mogu značajno da poprave izvozni bilans Srbije i spoljno-trgovinski deficit.


Mišković je najavio da će u 2011. “Delta” ulagati u biznis sa nekretninama i nagovestio da će u narednih par godina biti otvoreni šoping molovi u Beogradu, Novom Sadu, Sarajevu, Banjaluci i Nišu, kao i novi poslovni i rezidencijalni objekti, i to ne samo u Srbiji već i u zemljama regiona.

POVEZANE VESTI

Subota 05.02.2011. 03:45
Dzaba ti pare kada nemas dusu,prodao si i dusu za pare djavolu....sirotinjo,ni sam ne znas koliko si siromasan....
Sreda 10.08.2011. 11:29
Te Kineske zabe su sampioni u skakanju u vis.
Sreda 10.08.2011. 11:32
Majko kupi mi top!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online