Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 02.02.2011.
16:36
Beta A

Još jedan radnik zakucao ekser u ruku

Predsednik Udruženja tekstilnih radnika iz Novog Pazara Zoran Bulatović danas je drugi put sebi naneo povrede, ukazujući na taj način na težak položaj radnika.

Sakaćenjem ukazuje na težak položaj radnika: Zoran Bulatović
 


Bulatović, koji je 2009. godine odsekao deo malog prsta, danas je sebi zakucao ekser u ruku. Sinoć je isto učinio jedan od štrajkača preduzeća "Iskra metal" Halko Društinac.


"Nisam želeo da štrajkačima pružim samo verbalnu podršku, učinio sam isto što i Halko Društinac kako bih skrenuo pažnju javnosti na probleme radnika", rekao je Bulatović za agenciju Beta.


Društinac je juče najavio mogućnost da nastavi da se povređuje ako zahtevi štrajkača ne budu ispunjeni, odnosno ako ne dobiju zaostale plate.


"Ako bude trebalo, svaki dan ću zakucavati po jedan ekser, jer mi ne tražimo milostinju i pomoć, već naše teškom mukom zarađene pare", rekao je Društinac.


Invalidi rada i bivši radnici preduzeća "Iskra metal" štrajkuju zbog 20 neisplaćenih plata i razlike u ličnim dohocima od 1991. do 2003. godine.

Preduzeće je u stečaju od 2005. godine, a 2009. godine je privatizovano. Novi vlasnik preduzeća nema nikakve obaveze prema bivšim radnicima.


"Vlada Srbije je glavni krivac za naše probleme, duguje nam ukupno 31 milion dinara. Ako bude trebalo, svaki dan ću zakucavati po jedan ekser, jer mi ne tražimo milostinju i pomoć, već naše teškom mukom zarađene pare", rekao je juče Društinac.

Bulatović je nakon odsecanja prsta pretučen u Tekstilnom kombinatu "Raška" i prebačen na hitnu službu Zdravstvenog centra.

"Tuklo me je nekoliko ljudi, nogama i rukama. U jednom trenutku sam ostao i bez svesti", rekao je ada Bulatović i dodao da je pretučen zato što su na svetlo dana izašle mnoge malverzacije koje su činjene u Tekstilnom kombinatu "Raška".
 

Sreda 02.02.2011. 16:42
Ljudi nemojte sebi vise nanosti bol , skupite se i u autobuse za Beograd ! ZUTOCRVENI OLOSI ne reaguju na vas bol , njima treba naneti bol u Beogradu , blokirati ulice povuci narod na ulicu da se vec jednom skine ta bagra sa vlasti.
Sreda 02.02.2011. 16:59
ZORAN BULATOVIC se pise velikim slovima,zar ne? ali oni znaju za satelite,besmislena sponzorstva nasim parama,...............................................
Sreda 02.02.2011. 17:29
Sada ce da se javi Ciplic da mobilise muftiju da se narod u Raskoj zabavi. Nema vlast drugoga izlaza kada se dizu komercijalni krediti da drzava pregura do zelene trave. Nemaju oni resenje za nista vise.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online