Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 19.05.2019.
12:00
Vestionline A

Sladak život u Beogradu!

U subotu i nedelju, 25. i 26. maja od 10h do 21h, u Domu omladine Beograda održaće se Festival poslastica i slatkiša “Sladak život”. Na Festivalu će biti predstavljena bogata i raznolika ponuda vrhunskih slatkih delikatesa domaćih proizvođača. Na programu Festivala su i slatke radionice, kao i besplatne degustacije odabranih slatkiša.

Promo
 

Poseban slatki sektor činiće izuzetno primamljiva ponuda čokolada i čokoladnih čarolija. Biće to jedinstvena prilika da probate ručno rađene čokolade, od onih posvećenih vinima, preko najrazličitijih i najmaštovitijih ukusa: tamne, mlečne i bele čokolade sa aromatičnim začinima i suvo smrznutim voćem, sa jagodama ili borovnicama, malinama, ribizlama ili kupinama, čokolade sa narandžom, jabukom, višnjom ili suvim grožđem

Možete podići nivo serotonina i ako probate čokolade sa ananasom i roze biberom, sa đumbirom i odabranim semenkama, sa kafom, crnim susamom i kokosom. Ili neku od hrskavih kombinacija čokolade sa kikirikijem, pistaćima, indijskim orasima, lešnicima, bademima i pekan orasima. Bićete u prilici da okusite kakvu posebnu draž čokoladi daju dodaci i začini kao što su cimet, burbon vanila, čili, muskatni oraščić, karanfilić ili bosiljak.

A slatku dobrodošlicu poželeće vam i potpuno jedinstvene čokolade sa lavandom i različkom, kao i sa laticama ljubičice i ruže. Među zvezdama Festivala je i roze čokolada - od ružičastog kakaa.

Promo
 

Jednako je uzbudljiv i izbor vrhunskih sladoleda. Tiramisu, jaffa,  kokos, malina, crna čokolada, kruška u mleku sa orasnicama, rikota sa medenim saćem, crvena pomorandža, banana lešnik, zeleni čaj sa kandiranim jagodama, kupina i lavanda, pistaći sa pireom od malina i belom čokoladom - samo su neki od ukusa. Mnoge od njih nećete naći nigde drugde.

A šta tek reći o najfantastičnijim kolačima i ostalom slatkom poroku? Jabuke u šlafroku, sočne šne nokle, zavodljiva kesten torta, neodoljivi kuglofi, tradicionalna lenja pita, šapice, puslice i vanilice, tufahije, kapkejk, čizkejk, palačinke, čoko tart, komisbrot sa suvim vocem, crnom i belom čokoladom, lešnicima i orasima, izbor je zaista neverovatan. A tek torte! One sa slabijom tolerancijom na slatko upozoravamo: toliko fantastičnih i prelepih torti na jednom mestu čine prizor koji se ne viđa često.

Promo
 

Biće ponosno predstavljeni i potpuno prirodni džemovi, za prave sladokusce, sa različitim organskim začinima koji spajaju savremeno i tradicionalno, a istovremeno su blagotvorni za zdravlje.

Promo
 

Za ljubitelje žutih dunja na ormanu treba pomenuti džem od dunja, slatko od dunja sa orasima i kompot od dunja, sve taze, prirodno i domaće.

Nismo zaboravili ni one koji vole malinu, tu čudesnu voćku koja svoja lekovita i antioksidativna svojstva ne gubi ni u obliku džema, ni kada je zamrznuta. Zato su među festivalskim hitovima i namazi od maline sa različitim ukusima - čokolada, vanila, cimet i liker od maline.

Na malinu se prirodno nadovezuje aronija, zbog svojih osobina s pravom nazvana “super voće”. Dolazi nam sa domaćih polja u obliku nadeva, preliva i topinga.

Od izlagača posebno ističemo Super Bake, radionicu za izradu pravih, domaćih kolača koje spremaju prave super bake, odnosno penzionerke vedrog duha i veštih ruku. To je projekat socijalnog preduzetništva u formi poslastičarnice koji bake upošljava da rade ono što najbolje znaju - a to je da spremaju stare, autentične i raznovrsne torte i kolače. Domaće! 
Promo
 

Svi slatkiši, prirodno, imaće i svoje prirodne verzije - bez šećera i biljnih masti, bez veštačkih aroma i emulgatora, bez glutena i bez proizvoda životinjskog porekla. Poslastice pogodne za decu, sportiste, dijabetičare i vegane.

A kad smo kod poslastica, još jedna za kraj: biće slatkiša i za vaše kućne ljubimce!

Imaćete priliku da kupite i drvene daske za sečenje i serviranje, modernog dizajna i vrhunskog kvaliteta.

Posetioce očekuju brojna iznenađenja i nagradna igra. Oba dana manifesstacije u ponudi će biti i radionice – uskoro više detalja! 

Detalje oko festivala potražite na sajtu http://sladakzivot.rs kao i na društvenim mrežama Festival Sladak život i festival_sladak_zivot .

Kako možete da osvojite karte za festival pogledajte na Osvojite ulaznice za ''Sladak život''

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online