Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 02.03.2019.
18:24
blic.rs, Vestionline A

Protest "1 od 5 miliona": Pljačka penzionera nije reforma (FOTO, VIDEO)

Okupljanje građana na trinaestom protestu "1 od 5 miliona" u Beogradu počelo je, kao i svake subote, na platou ispred Filozofskog fakulteta. Odatle su krenuli u šetnju, a pre toga, okupljenima se obratila Marija Lukić, žrtva seksualnog uznemiravanja predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke.

twitter.com/Istinomer
Protest u Beogradu

Vasina ulica bila je zatvorena za saobraćaj, a okupljenima se obratila Marija Lukić, žrtva seksualnog uznemiravanja predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke.

- Dobro veče dobri ljudi, ja sam Marija Lukić koja je bila zlostavljana od strane predsednika opštine Brus. Ja sam ta koja nije htela to da trpi. Ja sam ta koja će po pravdu ići do Strazbura. Ne znam da li sam hrabra, ali znam da nisam sama. Žao mi je što me ne poznajete kao pametnu ženu, kao posvećenu majku već ste me ovako upoznali. Koliko Marija još znate, koliko je još Jutki u Srbiji... Nije dovoljno što je Jeličić na silu podneo ostavku, mora krivično da odgovara. Ovo nije politika, ovo je borba za život i pravdu, ja nisam političarka već dete koje je reklo "lažni car Jutka je go". Ovo je borba za sve Marije u Srbiji, hvala vam što me podržavate - rekla je Marija Lukić.

Osim nje, govorila je i samostalna poslanica Marinika Tepić.

- Oslobodićemo ovu zemlju od vas koji ste nas zarobili i znaće se red. Nećemo stati. Sloboda je neprikoslovena i istina je lekovita. Ja šetam ovde za slobodu, za slobodne izbore, medije i šetaću dok im ne vidim leđa. Neću stati. Živela slobodna Srbija - navela je Marinika Tepić.

- Još jednom protestnom šetnjom tražimo otetu slobodu, otetu bezbednost i dostojanstvo - poručili su organizatori pre nego što je kolona krenula.

Građani nose transparente na kojima piše "Probudi se, ustani Srbijo", "Pošta poštarima, stranke političarima. Ne trebaju nam pupsovci, trebaju nam stručnjaci", kao i transparente sa natpisima poput "Pljačka penzionera nije reforma".

Ruta protestne šetnje je bila: Plato ispred FIlozofskog fakulteta – Uzun Mirkova – Pariska – Kneza Sime Markovića – Pop Lukina – Brankova – Terazijski tunel – Svetogorska – Takovska – Trg Nikole Pašića.

Podsetimo, prvi protest u Beogradu održan je početkom decembra, posle napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića u Kruševcu 23. novembra. 

POVEZANE VESTI

Nedelja 03.03.2019. 12:02
Čim sam juče vidio ko joj je advokat sve mi je jasno da će se pojaviti kod Đilasa na "skupu". Više joj ništa ne vjerujem. Kaže, htjela da napreduje. Koja je to pozicija prema kojoj je išla??? Izgleda nije dobila šta je htjela. I njene poruke će izaći na vidjelo. Pogledajte to sami i sve će vam biti jasno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online