Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 22.02.2019.
16:36
Vestionline A

Nebojša Stefanović prisustvovao akciji "Preventivni dan zdravlja" (FOTO)

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović prisustvovao je akciji „Preventivni dan zdravlja“ u okviru koje su pripadnici Policijske brigade PU za grad Beograd imali preventivne lekarske kontrole.

MUP
 

Ovo je akcija koja je pokrenuta na inicijativu ministra Stefanovića, a koja će biti sprovedena u svim policijskim upravama i stanicama u Srbiji.

Pregled se sastoji iz dve faze - u prvoj psiholozi Ministarstva unutrašnjih poslova drže predavanje na temu „Životne krize i sistemi podrške“, dok je druga faza usmerena na fizičko zdravlje zaposlenih koji će, između ostalog, moći da provere krvni pristisak, šećer u krvi, puls, ali i da porazgovaraju sa lekarima o eventualnim zdravstvenim problemima.

MUP
 

„Ministarstvo unutrašnjih poslova započelo je preventivne preglede za sve svoje zaposlene. Naš zadatak je da naši zaposleni budu zdravi, bezbedni i da im pružimo svu moguću zaštitu i time pokažemo da vodimo računa o njihovom zdravlju i da brinemo o ljudima čiji svakodnevni rad garantuje bezbednost naše zemlje“, istakao je Stefanović. 

Ministar je najavio da će se ova akcija sprovoditi u svim policijskim upravama i stanicama u Srbiji.  

MUP
 

„Važno nam je da policijski i drugi službenici Ministarstva imaju stalnu lekarsku brigu i nadzor i da mogu da obave kontrole i provere nivo šećera u krvi, izmere krvni pritisak, ali i sve druge preglede značajne za njihovo zdravlje“, naveo je Stefanović. 

Prema rečima ministra, bitan segment je i psihološka prevencija, u okviru koje kolege iz Odeljenja za psihološku delatnost kroz razgovor policijskim službenicima naglašavaju da uvek mogu da računaju na podršku Ministarstva  i kolega. 

MUP
 

„Važno nam je da svi ljudi u Ministarstvu znaju da imaju tim ljudi, ne samo iz Odeljenja za prevenciju, već iz čitavog Ministarstva, na koji mogu da se oslone i koji mogu da im pomognu i u teškim životnim trenucima koji nemaju veze sa poslom, ali i u svakodnevnom stresu koji policijski posao nosi“, poručio je ministar Stefanović. 
Inače, rezultati zdravstvenih pregleda biće predočeni isključivo policijskim službenicima i neće se koristiti u bilo kakve druge svrhe.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online