Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 02.11.2018.
15:20
O. Đoković - Vesti A

Oro se vilo do Zlatibora

Kad ANIP Oro visoko poleti, to bude uživanje za svakoga, jer se peva, igra i zasladi dobrim zalogajem sa roštilja. Na toj osnovi ovaj ansambl narodnih igara i pesama najmlađe društvo (osnovano pre tri godine) u pariskom regionu (predgrađe Bobinji) održalo je svoj treći koncert pod nazivom "Oro se vije".

O.Đoković
Razigrani domaćini: Prvi ansambl Ora i predsednik Nikola, kao bubnjar

I vilo se uzduž i popreko u sali "Maks Žakob", gde je bilo mesta za mlade i nešto starije, ali i roditelje tih odraslih, pa su se sve generacije ravnomerno pomešale. Taj lepi skup i veselo druženje održano je uz podršku Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Srbije, a iz matice su u goste došli članovi KUD Zlatibor iz Čajetine, varošice sa Zlatibora. Uz domaćine priredbe dočekali su ih i folkloraši KUD-ova "Abrašević", Izvor i Mladost (svi Pariz), "Sveti Nikola" (Pjerfit) i grčke grupe Partenon.

Oko 450 gledalaca uživalo je u nastupima razigranih folkloraša, različitim koreografijama. Sve u svemu - super veče za nostalgične dijasporce.

Pred oproštaj: Članovi Ora i gosti iz Čajetine

Sva dešavanja najavljivala je voditelj programa Gordana Tolić. Svaka najava bila je u znaku etno-radosti, nadigravale su se folklorne grupe, a u finišu večeri je publika pokazala svoje umeće i mora se istaći da nije bilo prisutnog koji se kolu nije priključio.

Orkestar Saše Busurca je po tradiciji neumoran, videlo se da im prija svirka bez pauze, a da nije došlo vreme rastanka (jedan sat posle ponoći), ostali bi oni i do sutrašnje večeri.
Supervizor večeri bio je Nikola Branković, osnivač i predsednik KUD Oro, ovakvu je besedu izgovorio:

Mlađane lepotice

- Nadam se da ste svi uživali, a i da ste se svi i ovaj put osvedočili koliko je srpska tradicija duboka i jedinstvena. Naša grupa, a i sve ostale ponašale su se profesionalno i zbog toga moram da im budem zahvalan. Ubeđen sam da je i publika osetila emocije koje su im igrači prenosili.

Zvezde u očima igrača

- Presrećna sam, jer je koncert bio predivan. Svi igrači su tokom nastupa imali zvezde u očima. Osećam se srećna i ponosna, jer smo se osvedočili u tradiciju srpske kulture iz više krajeva, a to ima retko ko u svetu - opisala je Gordana Petrović Đorđić, koja je došla da gleda unuku Juliju (5), inače najmlađu članicu ansambla Oro i toliko joj je aplaudirala da su obližnjima mogle da puknu bubne opne.

Novoosnovana pevačka grupa

Iskrena prijateljstva

Gosti iz Čajetine su pet dana bili smešteni kod članova Ora, a oni su im bili i vodiči u obilasku prelepog Pariza. Peli su se na Ajfelov toranj, vozili brodom po Seni, uživali u šetnji pored reke, obišli katedralu Notr Dam, muzej Luvr i kvart slikara Monmartr, "parili" oči u robnim kućama i prodavnicama, probali neki od francuskih ukusnih specijaliteta, a što je najvažnije, mnogo se družili i ispleli iskrena prijateljstva. A hoće li biti revanš-susreta?

- Hoće, ako nas pozovu na Zlatibor - sa osmehom zaključi predsednik Nikola Branković.

Pevačka grupa

Mladi ansambl Oro ubrzano napreduje i uspeo je da osvoji zlatnu medalju na ovogodišnjoj Evropskoj smotri srpskog folklora u Banjaluci, a za ovaj nastup uveli su i novinu: igrački program su oplemenili nastupom novoosnovane pevačke grupe.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online