Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 18.06.2018.
05:05
Z. Marjanović - Vesti A

Sveštenik među stativama

Kada se sveštenik Blagoje Gavrilović doselio u Kosjerić kao božji izaslanik na zemlji sa zadatkom da brine o svom stadu i da mu bude na usluzi, za mladim sveštenikom je stigao i glas da je u isto vreme školovan i vrstan fudbalski golman. Naravno, za upravu FK Crnokosa, kluba koji ove godine slavi 97 godina postojanja, dolazak oca Blagoja u Kosjerić bio je poklon sa neba. Poziv rukovodstva Crnokose da brani boje kluba bio je po volji i parohu Blagoju kome se pružila prilika da se bavi onim što voli - do nekog doba dana obavlja svešteničke obaveze, a popodne je među stativama lokalnog fudbalskog kluba ili trenira najmlađe Kosjerićane.

Privatna arhiva
Gavrilović je golmansku karijeru započeo u Slogi iz Kraljeva

- Od oca Petra, sveštenika u penziji, nasledio sam dve ljubavi - prema svešteničkom pozivu i veri i ljubav prema sportu. Još kao dečak sam prošao golmansku školu i sve selekcije Sloge iz Kraljeva, branio sam i za prvi tim i smešila mi se uspešna karijera, pa i angažman u neki od stranih klubova. Međutim, posle završenog Teološkog fakulteta preovladala je ljubav prema svešteničkom pozivu i sada sam paroh crkve u Kosjeriću. To, međutim, ne znači da sam zapostavio fudbal. Naprotiv, kada obavim sve svešteničke obaveze, onda skinem mantiju i oblačim dres FK Crnokosa i treniram, ili sam sa podmladkom ovog tima kojima prenosim svoje golmansko iskustvo - priča sveštenik Blagoje.

U viši rang uz božju pomoć

Navijači su zadovoljni pojačanjem na golu, pa se zato često s tribina čuje bodrenje: "Bravo, pope!" To se, međutim, ne može reći za navijače protivničkih klubova koji misle da FK Crnokosa pobeđuje i zbog pomoći s neba. Na to im navijači iz Kosjerića odgovaraju da i njima niko ne brani da im gol brani sveštenik. Navijači Crnokose se nadaju da će uz pomoć vrsnog golmana Blagoja Gavrilovića, a pomalo i uz božju pomoć, uskoro prevazići ligu Zlatiborskog okruga i zaigrati u Moravičkoj fudbalskoj zoni.

Za kratko vreme sveštenik Blagoje postao je omiljena ličnost i među vernicima i među navijačima FK Crnokosa. A otac Blagoje je, kažu, zaslužio je to svojim ponašanjem kao sveštenik i doprinosom koji daje na fudbalskim utakmica koje su mnogo posećenije otkad je on na golu.

- Svako popodne, ako nemam nekih posebnih svešteničkih obaveza, treniram s ekipom i to mi je pravo zadovoljstvo. Još veće mi su mi zadovoljstvo prvenstvene utakmice. Na stadion dolazim u mantiji, potom se presvlačim i na teren izalazim u kompletnoj sportskoj opremi i dresu sa brojem jedan. Naravno, pred početak meča izgovorim Očenaš, pomolim se Bogu i uspeh je zagarantovan. Dobro, dogodi se da i moje molitve ponekad ne budu uslišene, ali to shvatam tako da mi je s neba stigao glas da je fudbal samo igra u kojoj se pobeđuje i u kojoj se gubi, ali iznad svega igra u kojoj se uživa - u šali objašnjava stasiti golman Blagoje.

 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online