Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 10.05.2018.
15:25
Vestionline A

Donacija od 50.000 dolara za bolji život dece u Srbiji

Svoju podršku programu Rani razvoj deteta, koji UNICEF sprovodi na teritoriji Srbije, kompanija Voda voda je dodatno ojačala uključivanjem svojih partnera za zemlje Zaliva (Kuvajt, Bahrein, Katar, Saudijska Arabija) koji su donirali 50.000 dolara za decu Srbije.

UNICEF
Direktor UNICEF-a sa Vojinom Đorđevicem i partnerima iz Kuvajta

Ček sa donacijom su direktoru UNICEF-a Michelu Saint-Lotu uručili  Abdulaziz Abden, generalni menadžer Caro General Trading i Vojin Đorđević, kreator Brenda Voda voda, tokom nedavne posete kancelariji UNICEF.

Ova sredstava biće preusmerena za podršku službi neonatologije u Nišu i za deo kampanje "Svaki trenutak je važan".  

- Program Rani razvoj deteta se fokusira na tri oblasti: kvalitetne i dostupne zdravstvene usluge, predškolsko obrazovanje i zaštita dece od najranijeg uzrasta. Podrška privatnog sektora nam je dragocena, jer smo zahvaljujući toj podršci već obezbedili unapređenje kapaciteta usluga u 11 opština u Srbiji. Donacija kompanija iz zemalja Zaliva i njihovog partnera u našoj zemlji, brenda Voda voda će nam omogućiti da pomognemo unapređenje uslova za lečenje prevremeno rođene dece u  Kliničkim centru u Nišu. Zahvaljujemo  ovim kompanijama koje su  prepoznale značaj ulaganja u programe ranog razvoja deteta - rekao je Michel Saint Lot, direktor UNICEF-a u Srbiji.

Privrednici iz Kuvajta, Bahreina, Katara i Saudijske Arabije su istakli da je društveno odgovorno poslovanje bitan deo biznis kulture u ovom delu sveta gde oni posluju i da im je zadovoljstvo što mogu da pomognu.

- Naš posao se ne vrti samo oko novca, već i oko odgovornosti. Pomoći deci je pre svega naša nacionalna odgovornost, a zatim tu priču želimo da proširimo na ceo svet. Prvo smo krenuli od Kuvajta, a zatim smo pomagali i  Siriji i Africi,  a kako volimo Srbiju, odlučili smo da I deci u ovoj zemlji omogoćimo zdravo detinjstvo. To je jedino ispravno i dobro, pozivamo sve kompanije u Srbiji i širom sveta da se uključe - izjavio je Abdulaziz Abden, generalni menadžer Caro General Trading iz Kuvajta, tokom boravka u Beogradu.

- Osnovni motiv da pomognemo je taj što mi kao kompanija shvatamo koliko je značajan rani razvoj deteta za čitavo jedno društvo jer su deca naša budućnost. Posebno nam je drago što su naši partneri iz Kuvajta prepoznali taj značaj i što su odlučiil da jednom skromnom donacijom omoguće srećnije detinjsvo deci u Srbiji”, istakao je Vojin Đorđević.

Preduzetnici iz Kuvajta  su na ideju da doniraju UNICEF-u u Srbiji došli nakon započete saradnje sa kompanijom Voda voda, za čije potrebe distribuiraju proizvode u ovom delu sveta.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online